Нова наша книга с поръчка за 3 бройки, с адрес на доставка Кремъл...

За новата книга "Девети" има поръчка за 3 бройки, с адрес на доставка в Кремъл. Това съобщи във Фейсбук профила си авторът Добри Божилов, който в последните 2 години стана известен с бестселърите "Задругата" и "Заветът". Кой ли я е заявил, пита се и той, и феновете му в социалната мрежа?
Първоначалната асоциация е ясна. Има един господар в Кремъл. Но там работят и хиляди служители, може някой от тях да я е поръчал. Някой, който знае български език, защото тя още не е преведена.
Но не е изключено и реално заявката да идва от най-високо място, особено с оглед на факта, че "Задругата" наистина бе доставена с определени бройки в Русия, още преди превода си. Вероятната причина беше, че е много полезна в борбата с неолибералната и джендърската напаст.
"Вероятно Путин е заповядал да я преведат, и това са 1 бройка за него, и 2 за преводачите - в Русия всяко нещо се превежда от двама души, за да се гарантира качеството" - обясни на шега Божилов...
Междувременно у нас текат буквално батални сцени около тази книга, предстояща да се появи на 25.01. Има подадени няколко жалби в Министерството на културата, заведено е и дело срещу автора. Причина - представянето на социализма в позитивна светлина, което противоречи на атлантическата ориентация на страната.
"Комунизмът е обявен за престъпен със закон. Съответно - забранени са и книги, които го очертават в друго, освен в крайно негативна и заклеймяваща светлина", обясни адвокатът на жалбоподателите.
Книгата отбеляза абсолютен рекорд по ранни записвания и Интернет поръчки.
Тя се отнася до ранния социализъм, а в нея Тодор Живков е един от героите, и той е положителен. Живков обаче още не е генсек, а е по пътеката натам - като висш кадър на Партията.
В книгата е представен животът на различни социални групи - от обикновени хора, до партизани и ятаци. Тя очертава как животът на по-голямата част от народа значително се е подобрил.
Не са спестени обаче и някои от откровените глупости на системата - кариеризмът, службогонството и пр.
Книгата е пълна с изненади, а най-голямата ще видите накрая - ще ви се изправят косите...
Ранните заявки текат в сайта на издателството и на водещите книжарници:

Лексикон

Store.bg

Ozone.bg

Сиела

Г.Н.
(Тази новина отговаря на профила на изданието, описан в главата му...)