Появи се златна монета с облика на Бойко... Гравирана е дори на български...

Слуховете, че Бойко Борисов е гравирал облика си върху златни кюлчета вече получиха първо потвърждение. Появи се снимка на очевидно поръчкова монета от 1 тройунция злато, с образа на премиера, и отгоре надпис - "Честит Рожден Ден - от приятел, за приятел".

Най-вероятният източник на снимката е Цветан Цветанов, който още вчера се превърна в основен заподозрян, след като Атанас Атанасов от ДСБ анонсира наличието на подобни кюлчета.

Една подобна монета от 31 грама, в момента струва около 3300 лв. Т.е. напълно във възможностите на премиера да я поднесе като подарък на свой приятел, партиен другар или заслужил функционер. Три такива монети са колкото 100 грамово кюлче, каквито сигурно са подарявани на по-близките приятели.

Засега не е ясно кой точно е получателят на подаръка, защото ако се разкрие, той би бил подсъдим, заедно с Борисов. Но за разлика от получателя, обликът на дарителя е ясно видим и няма нужда да се саморазкрива.

От вчера няма никаква реакция нито от НАП, нито от Прокуратурата, по изказванията на Атанасов. Реално той би трябвало да бъде разпитан, защото говори за разнасяне на злато за милиони левове от длъжностни лица. Цецо обаче явно сериозно се е захванал да довърши Бойко. Най-вероятно последната му инициатива е свързана с бъркотията в САЩ, след която се очаква нова американска администрация. Цветанов изпреварва събитията, и иска да промени режима тук, за да стане той партньор на Вашингтон. Обстоятелството, че е републиканец не вреди, защото вече става ясно, че в свалянето на Тръмп и изборните схеми е замесена и самата Републиканска партия, която ще подели после властта с Байдън.

Дали някой ще разследва нещо не е ясно. Може би, ако собственикът прати самата монета на Гешев, поне ще трябва да имитират някаква дейност. Но и без Гешев, подобна ескалация на компромата със златото и еврата би следвало да е краят на Бойко...

Г.Н.

(Тази новина отговаря на профила на изданието, посочен в главата му)