Протестът не може да свърши по този начин, и няма да свърши... Народът да загуби, Пеевски, Боко и Гешев да триумфират... Няма да стане това!

Нищо не пречи да има протест и без Отровното трио. Аз довечера ще ходя... Бъдете там, ние сме протестът, не който и да било лидер!


Това ви призовавам аз - Добри Божилов, един от участвалите в над 100 протеста до сега.

Оттеглянето на тримата основни лидери не означава край на бунта. Всъщност, бунтът това сме ние. Този протест е много различен - той тръгна отдолу нагоре, а лидерите се появиха после. Но гневната народна енергия, омразата към ГЕРБ, ядосаните граждани - те са си там.
Абсолютно нищо в държавата не се е променило. И Бойко, и Гешев си останаха, Пеевски дърпа конците оперативно, а някъде из Сараите Доган командва всички.
Протестът не може да свърши по този начин, и няма да свърши. Не може корупцията и покварата да победят. И няма да победят.
Опитите да се внуши, че протестът е бил платен, и бил опит за "метеж" срещу правителство от светци, са смехотворни. Няма как къща в Барселона, кюлчета и пачки, да превръщат някой в светец. И ни най-малко никой в историята не е чувал светец да псува като тежко пиян сърбин, и то да псува президента и председателя на парламента.
Триото се умори - нормално е да починат малко. Те направиха доста, и всяка вечер да си на площада, и да четеш речи, е изтощително.
Но народът не е уморен. Гневът не е угаснал. България не е прочистена.
И няма да бъде прочистена чрез нови избори, организирани от ГЕРБ.
Тя ще бъде прочистена от протеста.
Който продължава - той е над всеки лидер и партия. Защото НАРОДЪТ е над всеки лидер и партия!
Ще се видим там! Времето и мястото на срещата са известни!

Добри Божилов, писател
"Задругата", "Заветът"
03.11.2020