Не само Тръмп печели, но изглежда вземат и Конгреса...

 На медиите им е трудно да признаят, но Доналд Тръмп очевидно печели. Това ясно се вижда от съвсем еднозначните резултати в "ключовите щати". Той ги е взел практически всички, без Аризона. Включително е взел изключително важните Флорида и Пенсилвания. Последният - с огромна преднина от 15%, което прави излишни съмненията какво ще стане като се преброят гласовете по пощата.

Още един факт говори твърдо за победата му - избирателната активност е рекордна. За да стане такава, трябва да са излезли да гласуват белите избиратели, които традиционно са по-пасивни - работят и не се занимават с политика.

Трети интересен факт е така нареченият "общ народен вот". Той е почти изравнен, което е много по-слаб за Байдън резултат, отколкото даваха проучванията. Там той водеше с 10%. Сега са почти наравно. Това значи силен вот за Тръмп.

Най-вероятно наблюдаваме ефекта от "скритито мнозинство" - хора, които пускат за Тръмп, но не го казват, заради тоталната пропаганда и охулването му от медиите.

Интересни са и резултатите за Конгрес. При толкова голяма разлика между проучвания и гласували, е съвсем възможно Републиканците да се представят по-добре от очакваното и за Конгреса. Т.е. идеята Демократите да превземат и двете камари изглежда се проваля. Всъщност, има шанс Републиканците да превземат дори Долната камара, която досега беше на Демократите.

За да прикрият победата на Тръмп, медиите броят на Байдън всеки щат, в който води, а на Тръмп - само тези, в които броенето е приключило. Това вади сигурните за Тръмп Тексас и Флорида, както и Пенсилвания, от резултата. Но всичко вече е ясно за всеки, който може сам да чете цифрите.

С това развитие, можем да очакваме и край на истерията с корона-вируса, който се бе превърнал в глобален проблем, не без прекомерна пропаганда, с изборни цели, в САЩ...


Добри Божилов, писател

"Задругата", "Заветът"

04.11.2020