Отменят изборите, с аргумента, че "карантинираните няма как да гласуват"...


План за отмяна на изборите, с цел Бойко Борисов да продължи да управлява, ни разкриха притеснени служители на администрацията.

Според замисъла, вотът ще бъде "отложен", защото "няма как да се осигури възможност на поставените под карантина, да гласуват". Самото отлагане ще стане чрез обявяване на ново извънредно положение, което дава тази възможност. Самото положение се обявява от парламента, който по този начин може сам да удължи мандата си изкуствено.

"До пролетта, когато ще са изборите, се очаква непрекъснато да нараства броят на карантинираните. Трябват поне няколко десетки хиляди към деня на изборите, за да се отменят те" - каза източникът.

В момента PCR тестовете масово измислят по няколко хиляди болни всеки ден, което значи, че проблем с бройката няма да има. Това ще направи невъзможна никаква организация за тях.

По принцип, болните хора гласуват в специални урни в болниците. Но карантинираните не са в болница, а са разпръснати по домовете си. Реално няма начин някой да обикаля с урни на хиляди адреси, за да могат карантинираните да гласуват. Освен това, заразата може да се предаде по бюлетините, и да се "застрашат преброителите".

Бойко Борисов от всичко на света, най-много се страхува от загуба на властта. Очаква да иде в затвора след това, и ще измисли всичко възможно, за да остане.

Решение за хората под карантина има - електронно дистанционно гласуване. За това гласува дори народът на референдум. Но управниците всячески го саботират, не само заради вируса, а и за да запазят възможностите си за измами в секционните комисии. Няма да го позволят и сега, макар чрез Интернет, вотът за хората в карантина да е съвсем допустим.

Г.Н.