Става напечено: Военните са въвлечени в битките в САЩ... Байдън опита да ги завземе предсрочно... Тръмп уволни министъра на отбраната...


Участието на републиканци в заговора става все по-явно. Тежко корумпираната престъпна фамилия Буш, поздрави Байдън. А шефът на Пентагона е започнал процедури по предаване на властта на Байдън, в пълно нарушение на закона. Защото резултати обявени официални няма. Едва след това се сформират съвместните екипи между стария и новия президент. Подобно "предаване на властта" на лице без всякакъв статут, е по същество форма на преврат. Затова и той бе уволнен незабавно.


Предстои обаче да видим и най-интересната част. Аз вече предупредих, че в този комплот не може да не са замесени и военни. Интересно е каква част от армията ще застане на страната на Байдън. След като шефът на Пентагона е пробит, кой знае надолу още колко генерали има в заговора. Слуховете са, че скоро ще изгърми и шефът на ЦРУ.

Но ако заговорът е толкова дълбок, колкото изглежда, съвсем скоро може да изгърми и самият Тръмп. Могат да му направят "малкия импийчмънт" - кабинетът да го свали "временно". И докато се разправят в Сената, мандатът ще изтече, и междувременно той няма да може да се защити. Тук ключова е ролята на вицепрезидента Майк Пенс, който засега упорито мълчи. И той е на позиция, от която Тръмп не може да го уволни, ако е предател.
Много интересни дни ни очакват, особено ако започнат връщания на щати към Тръмп, в резултат на повторно броене и съдебни битки...

 

Добри Божилов, писател

"Задругата", "Заветът"

07.11.2020