НАЦИЯТА СЕ ПРОБУЖДА ЗА ПРОМЯНА С„ВЕЛИКО НАРОДНО ВЪСТАНИЕ-V“ - 16.10.20

Нашите „въстания и протести станаха традиционни“! Вече-100 дни сме за оставката на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Двамата вече се крият в „землянки и охранявани тайни квартири“ от всенародното недоволство и „любовта ни към тях“. На 16.10.2020 г. ще е поредното ни „Велико народно въстание-V“, подигравано от медиите на Пеевски и от ГЕРБ, но значимо за събуждането на Нацията срещу мафията и правителството й в България.

Вече 11 години страната ни се управлява от брутални наследници на клановете на БКП и ДС, маскирани като политици и реформатори. Покрай червения „център“на Мафията вече пърхат бъдещите й партньори: „Цецо Цв. на Бойко“ и Христо Бойкикев(Иванов)от„ДеБъ“. Вече,дори не ни лъжат, че целта им да пренасочат „Корупцията“, а не да я спрат. Общото между тях и ГЕРБ са общите им: комунистичеки и Московски кланове, които вече ги вкараха в съвместни управления – с кабинети „Бойко 1 - 3“, но те разчитат на това, да сте ги позабравили и да ви заблудят отново, като спасят Борисов. Те разполагат с много пари и ПР-и, подарени от БоЦко и се издават – с постоянното си киснене по всичките важни медии, което няма как да бъде подсигурено по друг начин, освен с протекция на Мафията и на ГЕРБ (дори и само с пари не става). ГЕРБ споделят - своята корупция с: Цв.Цв. и с „Де-Бъ“ на Христо Иванов, за да спасят Корупцията си с ограбеното и да разцепят Протестите, а не за да се спре - криминалното развитие на Прехода ни, планиран в Москва, още през 80-те години на миналия век. Типична и много елементарна Олигархична игра на Статуквото, целящо да се замосъхрани, а не да ни отърват от присъствието си, въпреки кончината на архитекта си - ген, Любен Гоцев, онзи ден.
Назначените милионери от БКП и владелците на червените куфари, се прегрупираха чрез 11-годишното управление на Бацето Яшаров, който се оказа открит кадет и диадох на бившата владетелска Династия Живкови (Яшарови), царувала от 1954 до 1989 г., като абсолютни Съветсконазначени монарси и изнесли от страната- 20 млрд.долара.11-годишното управление на Борисов и ГЕРБ прибави още 30 млрд.долара към авоарите на Династията, а и над 100 млрд. долара към парите, откраднати от БКП или изнесените към Москва. Борисов дойде в 2009 г. с обещанието си да накаже БСП и ДПС, за тяхното престъпно управление и Тройната им коалиция. Вместо това,той тихичко реставрира ЖивковизЪма и ни го представи като нещо приемливо в 21ви век! Протестите от 2020г. се оказаха катализатор на цялостното гражданско недоволство, но засега са прекалено мирни. Това се получава-заради отстъпките на Борисов и ГЕРБ, които се представят като успех на протеста:добавките към пенсиите с 50 лева, подкупи към отделни протестирали социални групи, Евро-резолюцията(в ЕП)с критиките срещу корупцията в България, бягството на ГЕРБ от медиите и скриването на премиера в землянки и убежища за негова случайна попътна сигурност.

Властта отсъства от живота ни, вече няколко месеца и нацията почувства, че може и без нея. Единствено - Президентът Радев се оказа на място и запази някакво национално присъствие, но и необходимостта от неговата институция. Борисов се делигитимира и обезсмисли, поради хаотичните си действия и цялата напразност на своето блуждаене в джипа или из земляките.
Той се превърна само в придатък на Протеста и в негов антагонист, който трябва да бъде постоянно надвиван от недоволството - като една„удобна Ламя на Злото“и боксова круша на Статуквото.„Великото ни народно въстание – V”, обявено за 16.10.2020 г. е много удобна платформа за абдикацията, защото е очевидно, че премиера не може да завърши нито един от поетите си, геополитически външни ангажименти, заради колапса на цялата ни система, по обективни или субективни причини. Основната причина за това е огромното изоставане в модернизацията на страната и в нашата икономика, поради отрязването от нови технологии и неразвиването на такива.Това е типичен пост-комунистически процес, който се дължи на нежеланието за промяна на целия ни елит, който се опитва да доизтиска наличните отпреди мощности и да не внедрява или да не се натоварва с нови такива. Необходима е рязка промяна на елита, възпитание в иновативност или особено бурно развитие на практическите науки, които бяха подценени в последните 31 години.
С ментета,като Цв.Цв.,Христо Иванов(ДБ),Мая Манолова или левите съюзи на Румен Петков(АБВ), това няма как да се случи, така че се нуждаем - от нова Сила на промяната!

Николай Гацев, за „Движението на Народняци и Консерватори“(ДНК), София, 12.10.2020 г.