ЕС изсмуква от България милиарди през пазарите, в замяна правителство ви получава евро-фондове, които да присвоява. Всички печелят, освен българския народ...

Българите са на път да осъзнаят историческата грешка, която направиха в последните 30 години. Европа сама ще им отвори очите.

Това коментира пред наш журналист руският президент Владимир Путин, в кулоарите на икономически форум в Санкт Петербург. Събитието не е свързано с България, но Путин направи импровизирана пресконференция, на която коментира този и други въпроси от глобалната политика - войната н Карабах, вирусът на Тръмп и пр.

"Знаете, че преди 1989 г. България беше в зоната на влияние на Съветския съюз. Москва се намесваше при сериозни проблеми, което беше коректив на местната политика. Понякога са сменяни дори генерални секретари, и то за далеч по-малко от тази чудовищна корупция, която се шири в момента в България. Представете си в Русия някой да открадне пари, колкото да построим един язовир. Ще остане ли на власт, или ще иде в Сибир? В България се краде много повече."

"Мисля, че българите ще прогледнат, и ЕС им помага за това. Те крепят този очевиден корумпиран елит, за да си поделят парите от грабежа заедно. ЕС изсмуква от България няколко десетки милиарда евро всяка година - чрез контролираните от тях отворени пазари - банки, застрахователи, търговски вериги, комунални услуги. В замяна българското правителство получава евро-фондове, които да присвоява и пълни банковите си сметки. Всички печелят, освен българският народ, който плаща сметката." - обясни Путин.

Бойко Борисов в момента се опира изцяло на западните си съюзници. Изгубил е всякакво доверие и подкрепа сред народа си, а протестите вече продължават 3 месеца, без признаци на отслабване...

Г.Н.