Избори 2024
Писателят Добри Божилов е кандидат с:
Бюлетина 4, Преференция 117 - за Европейския парламент
Бюлетина 4 - за НС
Коалиция "Ние, Гражданите"

Хунтата се стяга за избори: Всяка втора бюлетина – подменена

„Имаме опасение, че изборите няма да бъдат нито честни, нито свободни“.
Това каза пред БНР Найден Зеленогорски, лидер на Гражданско сдружение „Достойнството на един народ“ /ДЕН/, и заяви, че всяка втора бюлетина е под заплаха да бъде фалшифицирана.
Той беше категоричен, че обществото се нуждае от честни и демократични избори и припомни, че от ДЕН са излезли с позиция по темата, в която изразяват опасенията си, че изборите ще бъдат фалшифицирани и манипулирани, поради което настояват за максимален брой наблюдатели от ОССЕ и от ПАСЕ:
„България не покрива стандартите за демократична държава и имаме множество вредни практики, които се налагат в изборния процес“, подчерта Зеленогорски.
По думите му би било добре всички партии от демократичната общност да направят така, че обществото да е спокойно за честността на изборния процес.
„Всички промени в Изборния кодекс, които не отдавна минаха, имат една цел и тя е сринатата популярност на управляващите и двукратно намаленият им потенциал да бъдат подкрепени от едно фалшифициране на изборите, което да донесе по-сериозен резултат за управляващите. Това многократно се е случвало“, коментира още лидерът на ДЕН.