ЕНП към българите: Колкото и да протестирате, чакайте си редовните избори през март

 

"Вижда се, че легитимно избраното българско правителство и управляващо мнозинство се ползват с обществена подкрепа. Разбира се, чуваме и исканията на протестиращите. Ние уважаваме техния глас и смятаме, че редовните парламентарни избори през месец март са най-доброто място да се определи кой ще управлява България в следващите години".
Това е заявил генералният секретар на Европейската народна партия Антонио Лопес пред премиера Бойко Борисов - непосредствено преди срещата на върха на ЕНП в Брюксел. Изказването на Лопес беше цитирано от пресслужбата на ГЕРБ.

Генералният секретар на ЕНП е поздравил Борисов за "убедителната победа на частничните местни избори в България".
Борисов и Лопес са единодушни, че докладът на "ЕК е обективен, а констатираните в него конкретни резултати в борбата с корупцията са добра отправна точка за надграждане на постигнатото."
Антонио Лопес е изразил и задоволството си от приемането на България в чакалнята на Еврозоната и Банковия съюз: „Няма съмнение, че влизането в ERM II е признание за успешно проведените реформи в страната. Сигурен съм, че ще извървите пътя докрай. Така ще се гарантира не само траен икономически просперитет, но и ще се повиши значително качеството на живот за гражданите“.
Пресслужбата на ГЕРБ цитира и следната реплика на Лопес към Борисов: "Европа показа, че може да бъде единна и силна, когато е изправена пред невиждана в историята заплаха. Няма да е преувеличено ако кажем, че именно правителствата от ЕНП имаха ключова роля в изготвянето на спасителния план за ЕС и успешно управляваха пандемията в своите страни. В тази връзка няма как да не Ви поздравим за навременните здравни и икономически мерки".

ОфНюз