Ако трябва излизаме от ЕС, но оставам на власт... Няма "тия" в Брюксел да ми казват, че съм корумпиран, и какво да правя... Мен ме обичат хората...

"Няма да има никаква оставка" - така премиерът Бойко Борисов коментира екстремно критичната резолюция на Европейския парламент, срещу корупцията, гласувана снощи.

"Няма да има оставка, ако трябва ще излезем от ЕС, но аз оставам на власт. Мен хората ме обичат, те са ме избирали, а не Брюксел" - добави считаният за диктатор шеф на правителството.

Подобен завой е доста рязък, защото до момента винаги ГЕРБ са се осланяли именно на външна подкрепа. Това пролича от новата поръчка за още 8 Ф-16, както и от паническите усилия да поправят резолюцията, като я размият и обезсмислят. Но вместо това тя не само излезе в оригиналния си вид, като има и изрична подкана да се разследват чекмеджетата с евра, както и записите.

"Не може Брюксел да ми казва, че съм корумпиран. Това са самозабравили се оядени чиновници, които се чудят какво да измислят. Аз не съм корумпиран, всички го знаят, и затова гласуват за мен. Душа давам за народа, и няма да им се дам на еврократите" - каза твърдо Борисов.

Не е ясно обаче дали всичко зависи от него. Поради риска да ни спрат еврофондовете, може да загуби подкрепата на ДПС. Те биха останали без пари, и им става по-изгодно да спасят приходите си, като жертват Боко.

От хората на Доган засега коментар няма...

Г.Н.