Бойко излъга като "цu****н" - удължава извънредното положение с 2 месеца, под предлог, че го отменя...

"Заветът" от Добри Божилов
В пореден екстремно циничен опит да се окопае във властта, Бойко Борисов реши брутално да наруши Конституцията като де факто въведе "вечно" извънредно положение, под предлог, че премахва самото положение.
Типично за него, нали? Докато краде и плячкосва държавата години наред, той го представя като "борба с корупцията". Бойко е уникален патологичен лъжец, а бедата е, че обществото, или поне известна значима част от него, му се "връзва".
Какво виждаме в новия законопроект, който трябва да "замени" извънредното положение?
Виждаме напълно противоконституционен текст, според който дори не парламентът, а министърът на здравеопазването, ще могат да обявяват фактическо извънредно положение. То ще се нарича "извънредна епидемична обстановка". След което ще поражда абсолютно същите, и дори по-големи, права за ограничаване на гражданите.
Т.е. вече дори няма да трябва през Парламента да минават. Направо Бойко, чрез министъра на здравеопазването, ще въвежда фактическо извънредно положение.
Това е грубо нарушение на Конституцията, според която единствено Президентът и Парламентът могат да обявяват извънредно положение. Нарушение е и на чл.57, ал.3 от Основния закон, който казва:
(3) При обявяване на война, на военно или друго извънредно положение със закон може да бъде временно ограничено упражняването на отделни права на гражданите с изключение на правата, предвидени в чл. 28, 29, 31, ал. 1, 2 и 3, чл. 32, ал. 1 и чл. 37.
Т.е. всякакви КПП-та, въдворявания в дома, карантинни мерки и пр.  - всичко това може да се въвежда само при активно ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ. А такова положение може да обявава само НС, а ако не е свикано - Президентът.
Сега Бойко измисля нова формулировка, която ще въвежда министърът на здравеопазването, и ще му дава същите права.
Това е фактическо премахване на Парламента.
Подобен текст трябва мигновено да падне в Конституционния съд, но нали всички знаем, че той е под контрола на Диктатора.
Не по-малка е гаврата с формалната отмяна на извънредното положение. То уж пада, но мерките в закона за него се удължават с два месеца. Т.е. Бойко лъже "като циганин", че премахва извънредното положение, а фактически го удължава с 2 месеца.
Подобна разпоредба също трябва да падне в КС, защото влиза в противоречие с Конституцията. Излиза, че някакви ограничителни мерки ще действат, след като положението е изтекло.
От всичко посочено следват много резултати, свързани с установяването на Диктатура. Най-непосредственият е, че просто протестите срещу правителството на Диктатора, ще бъдат забранени безсрочно. Това е "противоепидемична мярка", която очевидно остава не само в рамките на 2-та месеца, но ще може да бъде подновена с обикновена заповед на Ананиев. Никой не може да протестира срещу Бойко Борисов, и това докато... Бойко Борисов реши.
Диктаторът обаче е изпуснал едно неизвестно в уравнението.
На народа му е дошло до гуша от него, и съвсем скоро може да е по улиците, независимо от всякакви заповеди и разпореждания, дадени от "джипа". И накрая ще екзекутира Диктатора като го хвърли под гумите на въпросния джип, който апропо е на народа, и може да се ползва вместо бесило...

Добри Божилов, писател
05.05.2020

1 коментар:

 1. ТАКА СЕ ПРАВИ! Борисов, Мутафчийски, Иванчо, чакам ви
  05.05.2020
  Днес се явих по поредната призовка във връзка с поредните повдигнати ми обвинения от касетатурата на мафията. Явих се сам, без защитници, по лично желание. Тепърва моите адвокати ще имат много работа по делата ми срещу прокуратурата.
  Имам едно правило, като боец, което следвам. Когато мафията и свинете се опитат да те смачкат, ти ги риташ до дупка, докато ги навреш в дупката на кенефа, където им е мястото. И продължаваш да ги риташ докато спрат да мърдат. Действа – личен опит. Защото освен алчни и зли, свинете са и страхливи.
  Преди 5 дни внесох Жалба чрез прокуратурата до съда срещу наложената ми мярка и повдигнатите ми обвинения. До снощи прокуратурата, въпреки, че е длъжна НЕ беше внесла в съда моята жалба. Вместо това са внесли искане до съдия за съдебно определение за принудително задържане и извършване на криминална регистрация. Съдът е уважил искането. Същото е, както в Северна Корея, само дето там сигурно е малко по-добре.
  Не ме задържаха и НЕ ми направиха криминална регистрация. Това е поредното съдебно определение за моето задържане. И за пореден път свинете НЯМА да позволя да се изгаврят с мен. Напротив, страхът в душите им расте с всеки ден и страх тресе кочината. Страхът от възмездието и справедливостта. Страхът от бойците и гражданите.
  Днес отправих по делото ми следните доказателствени искания:
  Да бъдат изискани от РЗИ Видин и НРЛ всички документи, протоколи и информация за изпратените на 02.04.2020г. проби за изследване на видинските медици, както и защо, на какво основание и по чие нареждане те са върнати и е отказано да бъдат изследвани. Както в следствие на това е допуснат и причинен взрив на заразата от коронавирус във Видин и на други места с човешки жертви.
  Да се изисква от СЗО информация за изпратеният от нас сигнал и за предприетите мерки и действия от Световната здравна организация.
  Да бъде проведена очна ставка между мен и лицето Венцислав Мутафчийски – председател на НОЩ , по време на която да можем да си задаваме въпроси с цел установяване на обективната истина.
  Да бъде проведена очна ставка със същата цел между мен и лицата – Бойко Методиев Борисов, премиер, известен като агент „Буда“, професор Кантарджиев – член на НОЩ и д-р Владински, директор на РЗИ Видин. Както и същите лица да бъдат призовани на разпит с цел устоновяване на това, колко пъти, по чие нареждане и на какво основание е отказвано да се вземат проби на контактни лица, включително и медици.
  Вписах забележка по делото, че действията на прокуратурата са репресивни и ги считам за посегателство срещу моите конституционни и граждански права.
  Възразих срещу всички действия на прокуратурата спрямо мен, като изразих убеждението си, че те са свързани с моята дейност с БОЕЦ и внесените от нас сигнали срещу Борисов, Пеевски, Гешев, Цацаров, Цветанов, Порожанов, Домусчиев, Пламен Георгиев, Антон Славчев и др. Както и заради десетките акции, действия и протести организирани от БОЕЦ , включитело и срещу срамният избор на Гешев под надлсов „ГЕШЕВ Е ПОЗОР“.
  Сега оставям свинете да квичат и да се гърчат и се стягам за утрешният празник. А на всички вас казвам – благодаря за подкрепата и бой до дупка. Дори не можете да си представите колко слаби и страхливи са свинете. Гражданите сме по-силни от мафията.
  БОЕЦ започваме иницииране на Международно разследване на действията на правителството и Щаба.
  Битката продължава.
  #БОЕЦсрещуМАФИЯТА

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...