Публично и демонстративно тестваха депутатите, като в същият ден отказаха да тестват видинските медици

"Заветът"  от Добри Божилов
СТРАХЪТ на Борисов от Истината свали НОЩ от екран.
През последните седмици, въпреки цензурата няколко журналисти пробиха мисиркоблокадата на брифингите.
Разкритията на БОЕЦ, Биволъ, вестник Сега, Фрогнюз, Евроком, Зов нюз и други медии и организации за отказите да се тестват контактни и медици.
За негодните и недостатъчни предпазни средства. За маските, които се превърнаха във фурми, за "даренията" на олигарсите и за много други лъжи и манипулации спуснати от Щаба , като част от пропагандата на управляващите да си изградят фалшив образ на спасители.
Тези лъжи бяха разобличени и стана ясно, че "спасителите" са обикновенни лъжци, а лъжите им ги превърнаха в убийци.
Сромолясването на управляващите в опитите им да заглушат истината ги принуди да прекъснат възможността да се задават в национален ефир неудобни въпроси.
Прокуратурата и МВР са активирани да затворят устите на непримирмите, питащите и неудобните. Борисов е в паника и в ролята на сърдит тулуп, когото са хванали в лъжа. С агресия, обвинения, самохвалство и все по-нагли лъжи той се опитва да закрепи положението.
Управляващите си мислеха, че чрез кризата ще бетонират своята власт. Това бе основната им цел. Не борбата с вируса, тази борба бе второстепенна задача, най-важното бе ПР-а, внушенията, че сме "най-добре и ни дават за пример в Европа" и за това заслугата е на Вожда. Заплашваха лекари, за да не говорят, повдигнаха обвинения на осмелилите се да казват истината и разобличават лъжите им, и преследваха всеки, който не е съгласен с мерки, решения и малоумни забрани.
В същото време експериментираха със страховете на хората, като налагаха блокади и карантини на населени места и квартали, за да тестват реакцията на хората. Публично и демонстративно тестваха депутатите, като в същият ден отказаха да тестват видинските медици. Говорят за подкрепа, за мерки и милиарди, а хиляди бизнеси вече умряха през последните два месеца без да получат каквато и да помощ от държавата. И хората започнаха да усещат, че нещо не е наред. И да си задават въпроси.
Как така имаме милиони маски на склад, произвеждаме милиони маски на месец, а два месеца след началото на кризата медиците все още нямат достатъчно предпазни средства?
Как така за депутатите, политиците и олигарсите има тестове, а за контактните и медиците няма тестове?
Как така Пеевски, който преди три години имаше един стар Опел изведнъж се е превърнал в мултимилионер, дарител и олигарх и никой не го пита от къде са му парите?
Как така дарените "медицински средства" се превръщат във фурми и къде са фурмите?
Как така и защо на тези, които разкриват лъжите на НОЩ и правителството им повдигат обвинения, а за тези, които плашеха българите с трупове, гробища и смърт няма обвинения?
Как така управляващите харчат милиарди, а при постъпване в болница пациентите се карани сами да си плащат по 30 лева за тестовете?
Как така, чак след като в социалните мрежи се разгласи за някое ядро на зараза започват да тестват контактните?
Сега разбрахте ли, че има смисъл от това, което правим? От борбата и съпротивата срещу мафията и злото, което ни убива? Разбрахте ли какви лъжци и страхливци ни управляват? Разбрахте ли, че живота ви завсиси от шепа престъпници, за които човешкият живот няма никакво значение, важна е само властта?
Ще продължим да питаме и разкриваме лъжите им, колкото и да ни мачкат. Репресиите са най-сигурното доказателство, че мафията се страхува от нас и действията ни. А страхът от истината ще удави Борисов и бандата му в собсвеното им блато от лъжи и престъпления. Всички плочи и образи на сърдития, на гневния, на ревящия, на мръкнащия, или молещия вече се изтриха. На Борисов му остава последната роля - на падащия презрян диктатор. Цената, която плащаме за всеки ден управление на мафията на ГЕРБ е ужасяваща и освен с милиарди откраднати тя се измерва и с човешки животи! И не се лъжете, нито БСП, нито ДПС, ОП или което и да е ченгеджийско образувание на статуквото е алтернатива, те са си едно. Алтернативата ще се роди в битната.
Битката продължава.

Георги Георгиев, БОЕЦ 

П.П. Двама доктори вече починаха, след като Бойко не им бе осигурил достатъчно защитни средства. Сред депутатите такъв риск няма.