Бойко се самосравни с Левски... Правел същото...

"Заветът"  от Добри Божилов
"Ако има успех ще бъдеме всичките щастливи, ако има загуба ще е само моя!" - това е може би най-големият "бисер" на умопобъркания ни премиер днес.
Коментарът на Илиан Василев е разкъртващ:
Левски е недостижима мяра за всеки от нас.
Можем да се стремим да бъдем като него, но всяко съизмерване лесно преминава границата на абсурда и се превръща във фарс, ако не и кощунство.
Никой управляващ не може да си позволи да се равнява с него, защото фигурата на Дякона е прекалено голяма за всеки един от тях. Особено докато е на пост.
Големият проблем е, че Борисов действително си вярва, че прави нещата за доброто на нацията, защото комбинацията от знания, морал и мисия при него, при отсъствието дори на минимално ниво на самокритичност превръща доброто намерение в пародия.
За това когато види две противоречащи си мнения избира не правилното, а полезното, за себе си, за кръга около него.
Най-голямата му драма, че докато в медицинската част все пак имаше минимална достатъчност и следваше зиг загите на СЗО, то в борбата с депресията и икономическата криза е сляп, както лично, така и отборно.
Ако пораженията върху юридическия му екип са видими, то икономическия му и финансов екип е още по-зле. Там важни министри дори не са посочвани от него и нито може да ги смени, нито да наеме "щаб" да му помага.
Ето примерно събират 5 ма най-добри и честни икономисти и финансисти които да го съветват и му казват - направи еди как си. И той честно иска да го направи. Но няма как. Защо Ананиев при всички му кусури все пак има базисна почтеност. А Караниколов е непотопяем, дори след гафа с фурмите, защото знае че не зависи от Борисов. Горанов също е балансьор между интересите на Доган /Пеевски и Борисов, но от него визионерство няма да дочакате. Неговата работа е да държим публичните финанси на разположение на "силните".
Няма една мярка, в която да няма видима линия на интереса на олигарсите. Виждате какво стана с 60-40.
За това и се нервира ББ, защото вижда само с пиар вече не става, а бедността и фалитите ще излязат на улицата.

Илиан Василев, Фейсбук