Избори 2024
Писателят Добри Божилов е кандидат с:
Бюлетина 4, Преференция 117 - за Европейския парламент
Бюлетина 4 - за НС
Коалиция "Ние, Гражданите"

Черепа ги запече на "бавен огън"... Най-сетне си намериха кой да им покаже дебелото на дървото...

"Заветът"  от Добри Божилов
Привидно, Васил Божков не публикува нищо особено като "първо доказателство" срещу корупцията във властта. 
Изглежда сякаш ще ги "пече на бавен огън", което доста радва доста хора. 
Най-после някой да им покаже "дебелото на дървото". 
Арогантни бяха, и са от ГЕРБ, но си намериха "майстора", дори той да е от същия тип подземни субекти като самите тях.
Бедата обаче е, че Бойко не може да търпи именно "бавния огън". 
Той обича всичко бързо да приключва - добро или лошо, и да "се свършва". В този смисъл, подходът на Черепа е направо гениален.
А прочетено "между редовете", пуснатото съдържа не само оставката на Горанов (която се очаква до часове), но и възможност за съд и затвор.
Защото в момента има съвсем ясно обвинение, че 700 милиона лева са укрити като данъци и такси от хазната. Това е за най-тежките наказания за присвояване, които са над 20 години затвор.
Във въпросната схема, засега е обвинен само Божков, но е ясно че това без съдействие на властта, не е възможно. И се търси кой е виновен.
Всички знаят, че виновникът не може да е на ниско място, той очевидно е дори над Горанов. Тези суми не се разиграват между дребни чиновници.
Но самият Горанов се опита да "откъсна опашката" на "гущера", като хвърли вината върху Комисията по хазарта. А той "не знаел нищо". Това му е навик "да не знае". Не знаеше и за надплатените партийни субсидии. Не знаеше и за хакването на НАП. Не знае и, че живее в апартамент на Домусчиев. Изобщо - един министър, дето нищо не знае, и странно защо изобщо е министър, след като негово задължение е да знае.
Но този път "незнанието" няма да мине. Защото съвсем ясно става от СМС-те с Божков, че те обсъждат именно действия на Комисията по хазарта. И Горанов отговаря, че се намесва в работата и, дава указания и може да оправя проблемите.
Разбира се, в това няма нищо незаконно - нали е министър, нали той назначава тази Комисия, какво по-логично от това да я следи и контролира.
Проблемът е, че рухва основната защитна теза на Горанов - че няма нищо общо, не знаел какво става там, те работели самостоятелно и се наговорили с Божков.
От СМС-те става ясно точно обратното - Комисиято очевидно не е работила съвсем гладко с хазартния бос, и той си е уредил работите през министъра.
Следователно министърът е знаел ВСИЧКО, включително и за тези 700 милиона.
Следователно, ако Божков е клиент на прокуратурата, трябва и Горанов да е там.
Всъщност, ако така както Божков "пропя", пропее и самият Горанов, може още някой да се озове при Гешев, пък макар и без много желание от негова страна.
И говорим само за един СМС, и то доста кратък. Какви ли още съчки за разпалване на огъня държи най-непоклатимия гангстер на Прехода, единствен оцелял от едрите риби...

Добри Божилов, писател
15.05.2020