Борисов: Празнуваме деня на Европа! Лондон и Вашингтон победиха нацизма, а Москва е спомената между другото!

"Заветът"  от Добри Божилов
„Днес е Денят на Европа, в който може само да сме горди, че сме част от най-демократичния съюз на планетата“.
Това написа във Фейсбук премиерът Бойко Борисов по повод празника.
Ето какво още написа Борисов:
„България не е само консуматор на привилегии и еврофондове, ние пазим външната граница на Европейския съюз, участваме във вземането на решения за общата сигурност и просперитет на нашия континент.
Днес подаряваме на Европа нашия девиз „Съединението прави силата“, защото трябва да излезем от кризата заедно и по-силни.
Отбелязвайки и годишнината от Победата над нацизма, си спомняме с признателност за милионите воини и участници в съпротивителното движение в Европа, дали живота си за да спасят човечеството от ужасите на лагерите на смъртта и газовите камери.
Нека помним жертвите на тази война и уроците на историята. В мрачните години на Втората световна война Лондон, Москва и Вашингтон и техните съюзници заедно побеждават нацистката армия. Това е пример за солидарност, от която нашият свят се нуждае и днес“, съобщава информационния портал Монитор.бг.
В коментар на ИСТИНАТА искаме да попитаме премиера защо се опитва да промени историческата истина?!
Не разбира ли, че гръбнакът на нацистите беше пречупен на Източния фронт?! Там Съветският съюз дава 27 милиона жертви, Китай дава повече от 5 милиона жертви. СССР и Китай дават още по около 17 милиона цивилни жертви.  В същото време САЩ дават само 106 000 жертви, а Британия малко повече от 10 хиляди.
Нещо повече. Най-ожесточените, най-кръвопролитни и продължителни сражения с германската военна машина се водят на Източния фронт от СССР, така наречените съюзници отварят втори фронт чак в края на войната през юни 1944 г., когато вече изходът на войната е предрешен.
Тогава за какъв Ден на Европа може да става дума, когато ако не беше саможертвата на Червената армия нямаше да има нито Европа, нито ден на Европа?!
Но, въпреки че прекрасно знае тези факти, Борисов започва с това, че празнуваме деня на Европа, с това, че  живеем в най-демократичния съюз на света, което е нов удар по Русия, защото означава, че тя не е демократична. На практика с тези си думи Борисов потвърди онова, което каза вчера неговата външна министърка Екатерина Захариева, че няма какво да празнуваме, защото СССР не ни е освободил.
Истината е, че съюзниците САЩ и Великобритания не са побеждавали никого. Нацистите не воюваха с тях, а се предаваха и биваха изпращани в САЩ и Англия, за да избегнат справедливия съд за своите военни престъпления срещу човечеството.
И сега тези, които прикриваха нацистките престъпления, имат наглостта да говорят, че те били победители, докато Москва, в най-добрия случай, само е помагала на „победоносните“ войници на САЩ и Англия.  А Борисов и неговото правителство пригласят на тези откровени лъжи и чудовищно изкривяване на историята. Нещо повече. Борисов дори не спомена за Деня на победата, която Съветският съюз извоюва за освобождението на европейските народи.

Автор Иво Македонски, istinata.net