Докато Боко спасява с милиони Домусчиев и "Лудогорец", докторите останаха без маски... И започнаха да умират...

"Заветът"  от Добри Божилов
Вчера не коментирах кончината на доктор Илияна Иванова и вменяването на "вина" на доктор Мангъров, на другите експерти като него.
Защо не бил се заразил той ?!? Той бил виновен за смъртта на лекарката?
Не търсете логиката.
Хората, които го правят стават все по-неуверени, все по-несигурни, тъй като развоят на събития е извън тяхната "щабна" матрица на познания и разбиране на нещата.
Вярвали си в Бог - Борисов и Щаб - и изведнъж, се оказва, че совите не са това, което бяха. Те си искат стреса, карантината, несвободата и като видят, че някой до тях е усмихнат и неуплашен, го смятат за предател.
Поради това започват да хейтват, стават все по-агресивни, с осъзнаване на фактите, че са допуснали да ги видят че треперят публично, като са преминали допустимите граници на инстинкта за самосъхранение и са се проявили като уплашени хора. А държат на имиджа си като обществено значими хора, като лидери на мнения!?
А от уплашен човек лидер не става. Дори с пиар и с контролирани медии.
Какво казват инфекционистите, не са само доцент Мангъров, професори, доктори, емидемиолози, инфекционисти, и прочие, говорят едно и също?
Битката трябва да бъде фокусирана, за да не се поставят под карантина всички.
Истинските въпроси са за защитата на медицинския персонал и мерките, за липсата на постоянно тестиране /направен и е тест само ден преди да почине!??/ а е била болна от доста време. Ако щете за липсата на професионализъм.
Кой е отговорен за това?
Тези които не са с власт, но предупреждават, че трябва проактивна политика на тестове, тестове, тестове и защита на рисковите групи, на първо място медицинския персонал. Или не си спомняте протестите на лекарите защото нямат защитни облекла?. Такива като Мангъров критикуват отстрани, по социални мрежи и медии, а отговорността, властта, решенията са в Щаба и правителството?
Нашите "спорове" няма да върнат доктор Иванова, нито ще заместят нейната липса в семейството и.
Но силно се надявам, хейтърството да не надделее и най-вече да не възприемате от премиера тази ненавист към чуждото мнение, която се лее от екрана, свидетелство за което са неговите психосеанси. Не падайте до неговото ниво, останете хора.
Той пази власт, без която не си представя живота. Ние трябва да пазим човешкото си достойнство, което е по-важно от властта.

Илиан Василев, Фейсбук

Коментар на Rumen Andonov: Крайно време е да изтръгнем властта от ръцете на този негодник. А той да се озове там, където му е мястото - в дранголника.

П.П.Добре е да припомним и, че държавана налива милиони в казина и футболни отбори по програмата 60-40, а докторите са без маски и предпазни облекла.