Гешев, ще арестуваш ли Домуса? Ето, той е осигурявал закрила в Комисията по Хазарта, а тя е вече обвинена... И той е в ОПГ-то...

"Заветът"  от Добри Божилов
Скандалът около мутро-мафиотските похвати на властта, се разраства.
Васил Божков публикува ръкописна "паметна записка", според която е длъжен да плати 20 милиона лева на Кирил Домусчиев, под формата на непазарен бутафорен "рекламен договор".
Това се случва през юли миналата година (2019), и то към момент, в който Божков вече е поел "Левски".
Абсурдът е пълен, защото в записката е спомената не само Нова ТВ като получател на парите, но и поименно - "Лудогорец".
Т.е. собственикът на "Левски" трябва да финансира "Лудогорец".
Финалът на споразумението е култов - Домусът обещава "пълен съпорт" в Държавната комисия по хазарта. Т.е. органът, който регулира бизнесите на Черепа. Частен бизнесмен урежда решения на държавна комисия...
Е, от това по-директна корупция, здраве му кажи.
И най-отдолу - подпис на Домуса...
Тук възниква един въпрос към главния прокурор - ще включи ли и Кирил Домусчиев към "организираната престъпна група". Ето, той е осигурявал закрила през Комисията по Хазарта, а самата тя е вече разследвана. Т.е. и Домусчиев е в организираната престъпна група (ОПГ).
И всичко това е едва втория документ, който Черепа вади. Вече видяхме, че Горанов е знаел какво става ДХК, а сега в киреча е и най-едрия олигарх на властта.
Обръчът очевидно се затяга около върха на Октопода...
А това че става на "бавен огън" забавлява публиката...
А генерално погледнато, с тези документи Васил Божков показва  как новото поколение олигарси, се саморазправя със старото - позагубило позиции. Чрез държавата, и безапалеционно.
Но иронията е, че същото един ден очаква и Домуса и Пеевски. Неизбежно е...

Добри Божилов, писател
18.05.2020