И краят на карантината дойде като началото и - с "хрумка" на премиера-слънце... Изведнъж отварят мол-овете... Мутафчията не знае... :)

"Заветът"  от Добри Божилов
Държавата се управлява от генератор на случайни числа.
Бойко обяви отваряне на моловете, Щабът не знае, ей така щраква с пръсти и нова хрумка.
Но ако си спомняте, точно така въведоха и напълно ненужното извънредното положение. Един петък на премиера му "хрумна" и хвърли държавата в хаос.
Нито една от предприетите мерки не изискваше извънредно положение, но за да се всее паника, това бе идеално.
А генерали, та и самият премиер, започнаха да говорят за трупове и хладилни камиони по детски площадки. Дори децата не пожалика.
Сега панически - в другата крайност.
Вероятно става дума отново за хаос, но не медицински, а икономически. И Бойко е готов да жертва всичко, дори карантината, и необходимите все още умерени предпазни мерки, за да направи чудо, и да я съживи.
Но моловете няма да го направят. Тя е структурно разсипана. И не само вътрешно, а и като външни пазари. Съвсем отделно - дори при отворени молове, те няма да се напълнят веднага с хора.
Ще има месеци на логична потребителска предпазливост.
Какво ли ще роди до тогава генераторът на случайни числа в главата на Слънце Му...

Добри Божилов, писател
15.05.2020

1 коментар:

  1. Новини от Мисирково:
    Стефан Стефанов (практикуващ адвокат и доскорошен дългогодишен преподавател по право в СУ "Св. Климент Охридски") си спомня: "Гледам го сега главният прокурор и се чудя дали да му дам поле за изява? Много го харесвам и ще му дам подсказка. През 2012 г. в Пловдивския съд имаше едно много интересно дело. По делото имаше едно СРС, в което се говореше за един високопоставен пловдивски магистрат, който бе поискал шестцифренна сума за да оправи едно дело. Магистратът бе описан като *пълен, с очила*, а и името му се споменаваше. Прокурорът по делото потвърди пред съда, че се чуват имена и шестцифрени суми и каза , че се касае за *ОПГ*, така е записано в протоколът. Съдът веднага засекрети делото без да постанови това в протокола. По – интересно беше едно ВДС. На видео файл се виждаше как високопоставеният магистрат си иска сумата от един осъден на тринадест години затвор. Файлът беше правен в някакъв ресторант. Виждаха се осъденият, баща му и магистратът. Когато делото стигна до ВКС съдиите Мавров и Имова разпоредиха доказателствата по делото да бъдат унищожени. А дано, ама надали. Чудя се сега каква ще стане ако някой вземе та изпрати *унищожените доказателства* на президента или руският посланник ? Сега трийте и размазвайте, господин главен прокурор!"

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...