Законите не важат за приятелите на властта... Протестите са забранени, но не и за новия радикал-спасител, поливан от старите олигарси... :)

"Заветът" от Добри Божилов
Скъпи съотечественици,
Организирането на митинги и демонстрации все още е ЗАБРАНЕНО. Помислете защо властта така лековато позволи на Костадин Костадинов да наруши закона, и да си направи протест в центъра на София.
Никой друг не може да направи това. Забранено е и от старото Извънредното положение, и от новата заповед на Анананиев от тази нощ.
Опитайте вие да направите протест, и ще се ударите челно в забраната "да се събират повече от 10 души на организирани мероприятия".
За всички е забранено, за Коцето и "Възраждане" - не.
И е пълна идиотщина твърдението, че протестът е позволен от Общината. Тя няма право да позволява това в рамките на Извънредно положение, когато е подадена заявката. Няма право и при настоящата "извънредна епидемична обстановка". Но дори Общината да го е позволила, това автоматично се дерогира от заповедта на министъра от тази нощ.
Тази заповед, дори да е обжалвана в съд, още не е паднала, т.е. в сила е.
Т.е. наблюдаваме пълно беззаконие - като ония, дето са позволени само на който изпълнява някаква поръчка на властта.
Ако не ми вярвате, четете сами заповедта и си мислете кому в тази държава е позволено да нарушава организирано закона...

Точка 8: Забранява се провеждането на всякакви организирани събирания на групи над 10 лица... (с изключения на някои силно ограничени спортни дейности).

Добри Божилов, писател
14.05.2020


2 коментара:

 1. Може да съм наивник в презряла възраст, но ми се струва, че Добри греши.
  С приятели бяхме решили да посетим митинга, абстрахирайки се от К.К., но се отказахме заради забраната от подледната заповед на ръкавелчото за забрана на събиране на повече от ч0 човека = очаквахме полицията и жандармерията да не ни допуснат до мястото на протеста.
  Моето обяснение е, че Властта на суджуците, асансьорите, терасите, къщите на тъщите, къщата МУ в Барселона, водомора, боклукомора, гладомора и т.н. подцени ситуацията.

  ОтговорИзтриване
 2. Grigor Zdravkov
  1 hr ·
  ИДИОТА с КОСТЮМ и МИРОЛЮБА БЕНАТОВА "ОЧАКВАМ ДА ИЗМРАТ МНОГО ХОРА, ЯКО ДА ИЗМРАТ"
  цитат ВИДЕО 14.05.2020

  https://www.facebook.com/grigor.zdravkov/videos/29...

  Скандално изказване на ГЛАШАТАЯТ МУ НА СМЪРТТА

  https://otupor.com/%d1%81%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%be-%d0%b2%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d0%be-%d1%81-%d0%bc%d1%83%d1%82%d0%b0%d1%84%d1%87%d0%b8%d0%b9%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d1%82%d1%80%d0%b5/

  СКАНДАЛНО ВИДЕО С МУТАФЧИЙСКИ РАЗТРЕСЕ МРЕЖАТА!-ВИДЕО

  Казаионните медии прилежно мълчат за скандалното видео с главен герой генерал Мутафчийски. Кадрите, които ще видите трудно могат да се коментират, но при всички случаи показват една друга физиономия, която не подхожда на лекар. Вижте сами какво очаква Мутафчийски?

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...