Черепа с нови разкрития - точни цифра на плащанията. Домусът го е изнудил да плати 250% отгоре...

"Заветът"  от Добри Божилов
След вчерашната "паметна записка", Васил Божков публикува и договорите за реклама между хазартните му фирми и Нова Телевизия.
Публикува първо стар договор - преди изнудването от Домусчиев, и нов - после.
Разликата е чудовищна.
По стария пазарен договор, той плаща около 8 милиона лева за рекламни услуги.
След "записката" - само месеци по-късно, договорът става на 20 милиона.
Т.е. платената сума е завишена 2,5 пъти, или е платил 250% от дължимото.
Комбинацията от този договор, със записката, с подпис на Домуса, си е буквално и 100% доказано обвинение в "търговия с влияние", изнудване, рекет и още няколко състава.
Тук е редно да уточним, че Божков поема риск и за себе си като разкрива това, защото той се явява съучастник в тези деяния. По закон, би трябвало не да плаща, а да доложи на властта.
Разбира се, всички са наясно, че властта е замесена в тези схеми, и вътре са и Цацата, и Бойко, и Горанов, и Гешев, и Домусчиев.
Т.е. фактически, нямаш избор, освен да платиш, а мълчанието ти се гарантира от това, че и ти по същество си нарушил закона (като си платил).
Ето статусът на Божков, без редакции. Медиите засега си траят, защото цифрите са много по-конкретни от тези в "записката":
Показвам ви и части от двете рекламни споразумения с „Нова броудкастинг груп“ ЕООД.
Едното е от 26.06.2018 г., а другото - от 1.8.2019 г. (подписано след публикуваната по-рано Паметна записка). Разликата в "пазарните" условия е видима.
Оставям коментарите на по-многословните. Бъдете здрави.