Бойко ще плаща заплатите на "Лудогорец"... Футболът е жизненоважен в настоящата криза...

"Заветът"  от Добри Божилов
Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев обяви, че клубът кандидатства по правителствената програма известна като 60/40 и това е една от антикризисните мерки, които са предприети при шампионите.
Той каза това в предаването "Здравей, България" по NOVA.
"За съжаление оперативната дейност на клуба е изцяло блокирана от момента на извънредното положение. Единствено хората, които отговарят за терените и базата работят по специален график.
Това положение води до проблеми за абсолютно всички клубове в България. Ръководството на Лудогорец предприе антикризисни мерки, тъй като нашата цел е след епидемията да запазим клуба във вида, който бе преди извънредното положение.
Преди дни представихме на нашите собственици пакета от антикризисни мерки включително и това, че кандидатствахме по правителствената програма за подпомагане на бизнеса 60/40", каза Петричев.
Изпълнителният шеф на шампионите заяви, че според него футболните клубове попадат в тази програма, тъй като на всички тях дейността е блокирана. "Клубовете не работят, не работят и служителите.
Едно важно условие е да бъдеш изряден данъкоплатец. Лудогорец е сериозен данъкоплатец. За миналата година сме платили 6,5 млн. лева за данъци и осигуровки.
Това е сериозна предпоставка дадена фирма да кандидатства по програмата", каза Петричев.
Той засегна темата с дарителската кампания, която организира клуба. Очаква се да бъдат дарени 111 000 лева за хранителни продукти, които да бъдат раздадени на крайно нуждаещи се хора в региона.
"Още следващата седмица ще влезем във връзка с всички кметове в лудогорието, за да се стигне до справедливо разпределение на хранителни продукти на крайно нуждаещи се хора.
Трябва да я получат хората, които имат нужда от храна, а те вече не са никак малко", заяви Ангел Петричев.