Борисов е срам за България. Обидно за интелекта е да му слушаш празните приказки и оправдания

"Заветът"  от Добри Божилов
Независимият столичен общински съветник Борис Бонев коментира действията на правителството в борбата с коронавируса и икономическите последствия от него.
Вчера министър-председателят даде поредна пресконференция от началото на разпространението на вируса, съобщи fakti.bg.
В профила си във фейсбук Бонев написа:
„Борисов е срам за България! Обидно за интелекта е да му слушаш празните приказки и оправдания, докато обяснява какви икономически мерки ще предприеме държавата.
Дори при толкова важна тема, пак не е в състояние да си събере мислите и да изпрати ясни и конкретни послания. Срам ме е, че човек с толкова самовлюбено, страхливо и некомпетентно поведение ни управлява толкова дълго.
Когато премиер обявява икономически мерки, той задължително трябва да бъде конкретен, стегнат и вдъхващ доверие.
Вместо това, първите 13 минути от изказването му преминаха в това да ни се кара, да прави тъпи шеги, да подронва авторитета на други хора, да се прави на обиден, да се обяснява как всички са били хвалили мерките ни… След което обяви половинчати мерки, които едва ли ще помогнат на хилядите, които остават без доходи.
През последните седмици бяхме свидетели на обръщения на истински държавници към нациите им. Дори вчерашното (бел. ред. – онзиденшното) обръщение на Борис Джонсън беше в рамките на 5 минути и всяка дума отправяше ясно послание към британците.
Там нямаше сравнения с Роналдо, но имаше уверение, че нацията ще се справи. И за слепите трябва вече да стане ясно, че ни управляват неадекватни и неуки хора.“