Италиански лекар за руските специалисти в Бергамо: Няма нито един починал в болницата, голям професионализъм!

"Заветът"  от Добри Божилов
Началникът на полевата болница в Бергамо Оливиеро Волоти оцени работата и професионалните умения на руските военни лекари, изпратени в Италия като част от помощта на Русия в борбата срещу коронавирусната инфекция.
Италиански лекар за руските специалисти в Бергамо:
Няма нито един починал в болницата, голям професионализъм!
Както отбелязва руското Министерство на отбраната, италианският лекар е заявил, че руските му колеги лекуват най-трудните пациенти.
„Първите седмици на работа дадоха много важни резултати. Тази болница направи всичко възможно да се улесни дейността на основната болница на провинцията.
Това се отнася за работа с пациентите с ниска и умерена тежест на заболяването, както и с пациентите в интензивното отделение“, цитира ТАСС думите на италианския лекар.
Волоти отбеляза, че 29 пациенти са изписани от болницата, осем души «напуснаха реанимацията, управлявана от руските ни колеги».
„Но основното е, че засега няма нито един починал в тази болница. Ако сравним сегашното състояние на нещата със ситуацията, която беше преди няколко седмици, тогава, разбира се, сега натоварването не е толкова голямо по отношение на броя на пациентите», добави той.
На 16 април руските военни лекари започнаха лечение на пациенти с леки до умерени коронавирусни инфекции в терапевтичното отделение на Полевата болница в Бергамо.
На 21 април стана известно, че лекарите в Русия и Италия лекуват 29 пациенти с коронавирус в Бергамо.

Петя Паликрушева