Исус Христос изглежда е променил посоката на галактиката "Андромеда"... Няма да се сблъска с "Млечния път"...

"Заветът"  от Добри Божилов
Най-голямото доказателство за съществуването на Бог, от времето на Възкресението на Исус, се случи тази нощ.
Учени от супер-телескопа в чилийската пустиня Ел Пасино, съобщиха изумителен  астрономически факт - галактиката "Андромеда" (най-близката до "Млечния път") е променила "леко" посоката си на движение, с което фактически е излязла от курса на сближаване с нас, и няма да се сблъскаме.
"Промяната е много малка, затова я засякохме първи с нашия супер-чувствителен телескоп, но скоро и други колеги ще го потвърдят. Става дума за около половин градус отклонение. Но при отстояние от 2,5 милиона светлинни години, и очакван сблъсък след 4,5 милиарда години, промяната е напълно достатъчна. Двете галактики няма да се сблъскат" - каза Чандра Се Кар - професор по астрофизика, работещ на телескопа.
"Да промениш обаче движението на цяла галактика със стотици милиарди звезди вътре, дори с половин градус, е гигантско усилие, и невиждан разход на енергия. Изобщо не е ясно кой и как го е направил, нито какъв вид енергия е ползван. До момента подобно явление с други галактики не е наблюдавано. Това е буквално нещо "божествено"... - добави ученият.
Курсът на Андромеда и Млечния път хиляди пъти е проверяван и изчисляван в миналото, и няма никакво съмнение, че те ще се слеят след 4,5 милиарда години. От сблъсъка ще се роди нова галактика, която вече наричат "Милкомеда". Повечето звезди няма да се сблъскат помежду си, по-скоро ще се разминат, защото има огромни разстояния между тях. Например разстоянието между Слънцето и най-близката Алфа Центавър е 4 светлинни години. А размерът на цялата Слънчева система е 3% от светлинната година. Т.е. 120 пъти по-малко.
Въпреки ниския риск от сблъсъци на звезди, гравитационните взаимодействия могат да доведат до сериозни "размествания" на цели звездни системи, а някои от тях дори да бъдат "катапултирани" изобщо извън новата галактика. Най-тежки ще са мега-гравитационните вълни при сливането на двете черни дупки около които се въртят самите галактики.
Всичко това обаче сега няма да се случи. "Някой" е променил курса на "Андромеда" и няма да се сблъскаме.
"Това е събитието на само на хилядолетието, а на цялата човешка история. Трябва да променим възгледите си за света, Вселената и всичко останало..."- каза проф.Кар.

Г.Н.