Слави Трифонов: Цялата държава е затворена заради едно голямо нищо

"Заветът"  от Добри Божилов
Слави Трифонов използва личната си страница във фейсбук, за да извади любопитна статистика относно епидемията от коронавирус в България.
Според него взетите мерки са, меко казано, пресилени и се всявало излишна паника.
"На цифрите не им пука от емоциите.
Те не разбират от страх, от радост, от любов – те са си просто цифри. Затова аз, сега, ще ви сервирам малко цифри, а емоциите оставям за вас. Според данните на НСИ през 2018 година сме били 7 000 039 човека.
Значи, сега сме, предполагам, по-малко, може и да сме повече, дано, но да караме по точните цифри.
Значи - 7 000 039 човека. Толкова сме. Толкова живеем в България. Вирусоносителите по днешни данни на кризисния щаб са 611 човека. Ще ви помогна и ще сметна вместо вас.
Процентът вирусоносители, спрямо цялото население на България, е 0,00872852. Само искам да отбележа, че от тези 611 човека, голямата част дори не са болни, а са вирусоносители.
По законите на България за епидемия се смята, когато на 10 хиляди души население има 200 болни. Това означава, че на 7 милиона население трябва да има 140 000 болни. А те са 611.
Значи цялата държава е затворена, не работи, не функционира, хората губят работата си и са затворени по къщите си, не могат да ходят в парковете и са принудени всеки ден да гледат по телевизията страшните констатации и заплахи на двама генерали заради....нищо! 
Извинете ме, не заради нищо, а заради 0,00872852 процента. Това казват цифрите, а емоциите оставям на вас"

plovdiv24.bg