Избори 2024
Писателят Добри Божилов е кандидат с:
Бюлетина 4, Преференция 117 - за Европейския парламент
Бюлетина 4 - за НС
Коалиция "Ние, Гражданите"

Властта изкара протестиращите медсестри терористи: Това е целенасочена провокация!

Това беше целенасочена провокация, медицинските работнички активизираха протеста си, когато стана ясно, че ще ги покажат по телевизията.
Това каза лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова във включване по bTV.
Изказването на Дариткова е емблема на всичко, което е ГЕРБ. Арогантност на фона неспазени обещания, притиснати до стената хора, и накрая НСО виновно, че не изхвърлило жените от сградата на Народното събрание.
Хора, като Дариткова, които нямат друг репер на поведение, освен примера на вожда си, спешно трябва да се върнат по родните си места и да забравят, че имат място във властта. 
И сега сестрите станаха „терористи“.!?!, коментира в мрежата Илиан Василев.
По думите на Дариткова протестиращата Бойка Анастасова е била в критично психологично състояние.
Дариткова постави под съмнение и адекватността на действията на НСО, които не успяха да я спрат да излезе на фасадата на парламентарната сграда на бившия Партиен дом в столицата. По-рано, шефът на НСО ген. Красимир Станчев излезе заедно с протестиращата на перваза на сградата.
Толеранс ще има, но медицинските сестри ще трябва да бъдат изведени от Партийния дом и предадени на полицията. Това заяви Красимир Станчев от НСО, който цяла нощ е прекарал заедно с медицинските сестри в Партийния дом, цитиран от news.bg.
Той бе категоричен, че насилие не е имало. Във връзка с таолетната кърпичка с кръв, пусната от прозореца от страна на Анастасова, Станчев свидетелства, че самите жени са се дърпали и не са били предразположени изобщо за разговори и диалог.
Станчев посочи, че и че още вчера вечерта, около 20 часа, когато е влязъл при медицинските сестри, една от тях го е посрещнала със заплахата, че ще скочи от прозореца.
12 часа се опитвахме по всякакъв начин да разговаряме с тях. Просто не исках да се качват по прозорците, поясни Станчев.
Още вчера вечерта МВР е било уведомено и от НСО са поискали съдействие. До този момент обаче реакция от страна на полицията няма. В сградата са били 5 жени и 5-ма души от НСО, заяви Станчев в отговор на въпрос за твърденията на медицинските сестри за „нахлуване“ на орда мъже в зала 140 на Народното събрание.
Служителите на НСО са разговаряли с тях, но реакция от страна на сестрите не е имало. Това е първи такъв случай за Националната служба и Станчев трудно намери определение за него – „някакъв вид терористичен акт или някакъв тип взимане на заложници…“ Очакванията му са били от МВР да изпратят по-обиграни за такива ситуации психолози, тъй като подобни случаи не са ресора на Националната служба по охрана.
Според него обаче не липсата на психолози от МВР е причина за нагнетяване на напрежението, нито реакциите на НСО, а самата нагласа на петти жени, която е била е целенасочена.
На въпрос дали са дали храна и напитки на барикадиралите се жени Станчев посочи, че не е имало защо да го правят, тъй като сестрите са си носили такива.
Служителите на НСО са загасили тока за кратко по тактически съображения, които Станчев не посочи.
На въпрос дали обаче очаква последствия за себе си от този инцидент, като някакъв вид наказание или забележка, шефът на НСО се усмихна и попита: „Последици за мен?“
Със сигурност имаме и ние грешки, допълни шефът на НСО.