Борисов преди да отлети за Анкара: Голяма грешка е да пращаме армията срещу бежанците... По-добре да ги приемем...

"Заветът" от Добри Божилов
Мисля, че е голяма грешка да се изпраща армия срещу бежанците. 
Целият ЕС трябва да си плати, но трябва да сме хуманни и да се погрижим за децата и жените, които бягат от войната.
Това е хуманността.
За мен решението е мир, разбирателство, незабавно спиране на военните действия. Това коментира Бойко Борисов преди минути преди да отлети за Анкара.
Той отговори на въпроси по различни теми.
България ще поиска да продължи приятелските си, добри, междусъседски отношения с Турция.
„Кажи му „Аго!“, да му стане драго! Взел съм и ефендито – Вежди Рашидов“. На подобен тип отношение към турския държавен глава разчита българският премиер.
Години наред с Гърция водим много балансирана политика. Имаме прекрасни дружески  прекрасни отношения с Турция, каза още Борисов.
Тази вечер му предстои работна вечеря с турския президент Ердоган във вразка с ескарацията на напрежението около мигрантската криза.
Заедно с него е Вежди Рашидов.
На журналистически въпрос дали говори и се координира с президента Радев по темата с бежанците Борисов отговори: „Защо!?“.
„Отивам на приятелска вечеря с мой приятел и колега (Ердоган). Не може да гледаме със злорадство, когато размятат жени и деца по границите. Голяма грешка е да се изкарва армия срещу тези хора. Решението е изнесен център извън територията на ЕС. Ние трябва да си платим, за да приберат тия дечица на топло, това е хуманността“, изтъкна министър-председателят.
„Ние не сме посредници. Посочих по кои теми можем да бъдем уязвими. Президентът Макрон ми каза: „Вярваме ти, твоята политика е вярна“, предаде част от разговора си с френския президент премиера.
„Другата тема е много по-голяма от мен, Сирия. Апелирам колегите си за незабавен мир и спиране на военните действия там“, изрази мнението си по повод войната в Сирия Борисов.

Факти БГ

1 коментар:

 1. Daher Lammoth, фейсбук
  Защо никой не задава тези въпроси за “сирийските” бежанци?!
  https://big5.bg/citati/item/16585-zashto-nikoi-ne-zadava-tezi-vaprosi-za-siriiskite-bezhantzi.html

  Когато клетите, боси, гладни "сирийски" бежанци с малки деца се окажат предимно млади мъже, говорещи тюркски, афгански и други азиатски езици и крещящи слогана на Ислямска държава и на Ал-Кайда - "Такбир, Аллаху Акбар", както ще чуете от видеото. Същите думички, които ние чувахме 9 години, докато брадати убийци режеха глави и развяваха черни знамена.
  Когато западни независими журналисти, които са в епицентъра на събитията и директно ви казват, че много голяма част от тези хора са наемници от Африка и Централна Азия, които са се биели и правили джихад срещу сирийците в Сирия (https://oneworld.press/?module=articles&action=view&id=1342).

  Когато дори БТВ и български медии отиват на място и осъзнават, че почти няма сирийци и повечето са от Африка и Ц.Азия: (https://offnews.bg/sviat/povecheto-ot-migrantite-na-granitcata-sa-ot-afrika-pochti-niama-sirij-722895.html)


  Когато Ройтерс (https://youtu.be/sAaxYu2nha0?t=2283) показва директно двучасово видео от бежански поток към Гърция и ти го гледаш и не чуваш арабски със сирийски акценти, а гледаш предимно хора от африкански произход.

  Когато Франс Прес пуска видео (https://www.youtube.com/watch?v=n_Oin50nYoQ) и отново не чуваш друго освен пущу, дари и различни тюркски езици и отново виждаш маси предимно от млади мъже.

  Разбира се, че тук-там има деца, тук-там има и жени, дори и сирийци, но това не променя нещата, абсолютно на всеки клип с масови (а не избирателни) кадри, се вижда общата картина.
  Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)
  По-умните хора ще се запитат "Какво правят стотици хиляди африканци и централноазиатци, предимно мъже, в Турция?", "Как така Турция ги нарича сирийски бежанци?"; "Какво са правили тези мъже в Сирия и участвали ли са в терористични ислямистки организации?", "Защо Турция е нахлула в Сирия и претендира, че се бие в името на тези бежанци, които всъщност са чужденци и най-вероятно наемници с кръв по ръцете?". "Защо се вкарват в Европа след като например само богатата С.Арабия има построени 3 милиона палатки за поклонници в Мека, но никой не ходи там?", "Защо Източна Европа да приема съмнителни бежанци, най-вероятно много от тях платени бойци, получавали оръжия и трейнинг от страните в Зап. Европа?"... И много други подобни.

  Но никой не задава тези въпроси. Единственото, което крякат интернет-троловете е, че виновници са Сирия и Русия, защото удряли горките джихадисти в Идлеб, официално управляван от Ал-Кайда и ОФИЦИАЛНА сирийска територия, а праведния мюсюлмански брат Ердоган жално защитава бедни брадати същества и вкарва клетите им избягали жени от Сирия в Европа, за да им "помогнел". Просто нямам думи.

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...