Борисов преди да отлети за Анкара: Голяма грешка е да пращаме армията срещу бежанците... По-добре да ги приемем...

"Заветът"  от Добри Божилов
Мисля, че е голяма грешка да се изпраща армия срещу бежанците. 
Целият ЕС трябва да си плати, но трябва да сме хуманни и да се погрижим за децата и жените, които бягат от войната.
Това е хуманността.
За мен решението е мир, разбирателство, незабавно спиране на военните действия. Това коментира Бойко Борисов преди минути преди да отлети за Анкара.
Той отговори на въпроси по различни теми.
България ще поиска да продължи приятелските си, добри, междусъседски отношения с Турция.
„Кажи му „Аго!“, да му стане драго! Взел съм и ефендито – Вежди Рашидов“. На подобен тип отношение към турския държавен глава разчита българският премиер.
Години наред с Гърция водим много балансирана политика. Имаме прекрасни дружески  прекрасни отношения с Турция, каза още Борисов.
Тази вечер му предстои работна вечеря с турския президент Ердоган във вразка с ескарацията на напрежението около мигрантската криза.
Заедно с него е Вежди Рашидов.
На журналистически въпрос дали говори и се координира с президента Радев по темата с бежанците Борисов отговори: „Защо!?“.
„Отивам на приятелска вечеря с мой приятел и колега (Ердоган). Не може да гледаме със злорадство, когато размятат жени и деца по границите. Голяма грешка е да се изкарва армия срещу тези хора. Решението е изнесен център извън територията на ЕС. Ние трябва да си платим, за да приберат тия дечица на топло, това е хуманността“, изтъкна министър-председателят.
„Ние не сме посредници. Посочих по кои теми можем да бъдем уязвими. Президентът Макрон ми каза: „Вярваме ти, твоята политика е вярна“, предаде част от разговора си с френския президент премиера.
„Другата тема е много по-голяма от мен, Сирия. Апелирам колегите си за незабавен мир и спиране на военните действия там“, изрази мнението си по повод войната в Сирия Борисов.

Факти БГ