Наплашен от освиркване, Бойко избяга за 3 март в Турция...

"Заветът"  от Добри Божилов
Да бъдат отменени тържествените мероприятия на връх Шипка по случай Националния празник на Република България – 3-ти март.
Това препоръчва Националният оперативен щаб, създаден с цел координиране, организиране на действията на компетентните държавни органи във връзка с обявената от СЗО спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването COVID-19.
Решението на Щаба е съобразено със становищата на привлечени към него експерти от областта на епидемиологията, инфекциозните болести, вирусологията и превантивната медицина, съобщиха от ВМА.
Причина за препоръката, адресирана с официално писмо на председателя на оперативния щаб генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски до президента на Р България, до председателя на Народното събрание, до министър-председателя, до областния управител на Стара Загора и кмета на община Казанлък, е, че струпването на големи групи хора на едно място е предпоставки за епидемиологични рискове.
Въпреки, че в страната ни няма регистриран случай на новия коронавирус, в последните дни се наблюдава грипна вълна от вирус тип „Б” в областите Варна, Бургас, Пловдив, Разград, Сливен, Ямбол, Стара Загора, София-област и други.
Общопрактикуващите лекари и училищните ръководства съобщават за увеличена заболяемост от респираторни инфекции и грип, във връзка с което на места предстои обявяване на грипна епидемия, а за учениците – и на грипна ваканция.
Справката на епидемичната ситуация показва, че обстановката в страната се усложнява и от активирането на други инфекциозни заболявания.
Реакцията на решението в социалните медии е чудовищна. Народът се заканва да отиде в още по-голямо стълпотворение на Шипка.
Опитат на управниците да предотвратят масово освиркване и викане "Оставка", най-вероятно ще се провали...
Припомняме, преди 2 седмици, на почитането на гибелта на Апостола, Цвета Караянчева и Йорданка Фандъкова бяха мощно освиркани от гневния народ...
А тази година Бойко се скри направо в Турция...