Ромu измислиха как да решат всички проблеми около тях: "Научете ни как да си продаваме дъщерите за булки" по 5 млн. евро...

Централното ромско мешере - най-висшият властови орган на циганите, е поканил Георги Йовчев - баща на манекенката Борислава Йовчева, за почетен член.
Тъй като е българин, а в мешерето може само "чистокръвни цигани", той не може да получи титулярно място. Но ще бъде много почитан, бяха единодушни други членове.
Йовчев-Старши е поканен, за да обмени опит, и да обучи циганите "как да си продават дъщерите по 5 милиона евро". Това е нещо, което никой циганин не е постигал, но ако е възможно, то е "потенциална възможност за бързо подобряване на социалния статус на малцинството".
"В момента най-скъпите булки при нас вървят по 100 хиляди лева. Нашият брат Георги е постигнал близо сто пъти по-голяма сума. Разбирате, ако можем да повторим опита му, колко бързо ще подобри социалния статус на ромите, изоставени и от държава, и от ЕС, и от всички. Това е реална възможност, ще сме щастливи да бъдем подпомогнати по този начин. Няма да тежим вече на държавата" - коментира високопоставен фактор в Мешерето.
Засега няма отговор от Георги Йовчев.
Той е труден за откриване, защото въпросите за Барселона, дъщеря му, внучката и Бойко, са като лавина...

Г.Н.
Снимка: Господари на Ефира