Турция се готви да обяви война на Русия... Асад има "съюзен договор" с Мосва, официална война на Сирия значи и на Русия...

"Заветът"  от Добри Божилов
На 28 февруари турският парламент възнамерява да обяви война на Сирия.
В момента обаче, Русия е в официален съюзнически договор със Сирия, от което следва, че автоматично Турция ще е обявила война и на Русия.
Такова нещо до момента не се е случвало. Всички воюваха, вкл. САЩ и Западът, но никой не е обявявал война на Асад.
Министърът на отбраната на Турция Акар заяви, че нападението срещу турските военни в Идлиб е извършено, въпреки факта, че местоположението на войските преди това е било координирано с руските власти.
«След първата атака отправихме още едно предупреждение, но бомбардировката продължи. Обстрелите се извършваха дори по линейки.»
По-рано руското министерство на отбраната коментира ситуацията в Идлиб.
Министерството на отбраната на Русия: Турските военни, които попаднаха под обстрела на сирийските войски на 27 февруари, са се намирали сред редовете на настъпващите бойци. Според информацията на Анкара в района на селището Бехун не е имало турски части и не е трябвало да има.
Въпрос:Какво прави Турция в Сирия? Защо Турция изпраща военните си в суверенна държава и си позволява да нарича президентът на тази държава «убиец»?
Убиецът на стотици хиляди сирийци не може да бъде приятел на Турция»,-заяви Ердоган, заявявайки, че Турция е за постигането на стабилност в Сирия, въпреки, че Сирия е суверенна страна, и подобно оскърбително и агресивно обръщение към лидера й не може да се смята за нормално или приемливо.
„Турция отстоява стабилността в Сирия. Стъпките на официална Анкара на сирийска територия се основават на Аданското Споразумение. Асад не може да оцелее без подкрепата на Русия “, подчерта Ердоган вчера по време на речта си в рамките на заседание на Политическата академия на управляващата Партия на справедливостта и развитието.
Турция отстоява стабилността в Сирия, казва Ердоган. Как? Като и обявява война?

БГ Нюз Фронт, с редакции