Импийчмънтът няма да напълни язовирите, хладилниците, пенсиите, няма да изчисти боклука. Най-много да напълни площадите...

Импийчмънтът няма да напълни язовирите, няма да напълни хладилниците на хората, няма да вдигне пенсиите. 
Най-много да напълни площадите и да доведе до окончателен крах. Това заяви днес президентът Румен Радев.
Преди дни държавният глава свали доверие от правителството, а днес на въпрос как ще работи с премиера и кабинета за в бъдеще, Радев каза, че въпросът не е какво ще прави той.
„Въпросът е какво ще правим всички ние българите, ще си върнем ли закона, ще си върнем ли държавата, ще си върнем ли справедливостта, ще си върнем ли роднините зад граница”, каза президентът.
Румен Радев каза още, че правителството трябва да се замисли за последиците от влизането в еврозоната.
Във вторник, 4 февруари, в обръщение към народа президентът Румен Радев обяви, че снема доверието си от правителството. По-късно премиерът Бойко Борисов реагира, като каза, че изказването на Радев е пряка намеса в независимостта на властите.
След това депутатът от ГЕРБ Георги Марков заяви, че след като излезе тълкувателното решение на Конституционния съд за имунитета на държавния глава, партия ГЕРБ ще прецени дали да поиска импийчмънт на Радев.
В края на миналия месец главният прокурор Иван Гешев поиска от Конституционния съд задължително тълкуване на конституционната разпоредба, свързана с търсене на наказателна отговорност от държавния глава. По-късно той поясни, че искането е свързано с досъдебно производство, а след това прокуратурата разпространи записи, за които твърди, че уличават президента Румен Радев в престъпление.

Източник: БНР