Гешев измисля какви ли не шоута, само и само да не арестува Боко, дето всички чакат... Сега подхвана "приватизацията и Костов"...

Циркаджия №1 на Републиката - Иван Гешев, отвори ново представление. "Пълна проверка на цялата приватизация".
Сякаш еднакво мислят с Волен Сидеров, който преди дни, в опит да отклони вниманието от провалите на Бойко Борисов, предложи отпадане на давността по приватизационните сделки. Все едно давността има някакво значение - всичко отдавна е узаконено и "изпрано" по други начини, а огромна част от парите са в офшорки.
Сега и Гешев същото.
Главният прокурор демонстрира вопиюща некомпетентност. Всеки нормален следовател би ви казал, че колкото са по-горещи следите, толкова е по-вероятно да се установи престъпление. Разследване 20 години след събитията е безсмислица. Почти всички документи вече са унищожени, и повечето - напълно законно. Всеки документ се пази определен брой години, след това може да се унищожи.
Апропо, то се загубиха документите за пенсиите на хиляди хора и сега ги пускат на "минимална", та какво остава за злоупотребите.
Пропускаме, че и фалираха доста банки, и там всичко е разчистено. Банките са важна част от престъпната приватизация.
Освен всичко друго, ползите от приватизацията отдавна са изнесени в чужбина. Дори да установите нарушение, ще се ударите челно с някоя офшорка. И ще си търсите парите от нея. Както си ги намерихте от Гад Зееви. Възможно е приватизационни пари да са върнати в България, но те вече са препрани, и идват от името на някой "чужд инвеститор". Няма как да ги свържете с приватизацията.
А най-абсурдното е, че дори явните нарушения на приватизацията не се преследват. Братя Домусчиеви доказано в съда, и присъдено, имат да плащат 50 милиона лева неустойка. Не е много, но е чисто, ясно и доказано нарушение. И какво?
Чудят се как да им ги опростят, та и закони специални им готвеха...
Гешев? Я преди да дириш други бандитизми, вземи събери тия пари. Поне са присъдени...
Ама Домусът е недосегаем, нали?
Нищо де.
Има друг сапун, с който пак ще се мием.
Иван Костов.
Не че е невинен. Но народът не чака него да арестуваш. Народът чака Бойко и шайката му от олигарси. От Костов никой не се интересува.
Освен продуцент-режисьорът на сапунки - народният артист Иван Гешев...
Упадъкът е неспасяем...

Добри Божилов, писател
12-02-2020

2 коментара:

 1. "Bolivar, he's plenty tired, and he can't carry double."

  Президентът Радев
  "Търгува се дори с национален суверенитет в името на личното политическо оцеляване".

  „Авторитетът на бившия президент Плевнелиев трябва да го пазим, дори в случаите когато той самият не може да го опази“.

  Президентът Радев:
  “Въпросът е как така тези толкова бдителни по отношение на държавния глава служби и органи "проспаха" водната криза, боклуците, обществените поръчки с нарушение, срива на Търговския регистър, хакерските атаки в НАП, хазарта?... Проспаха това, че плащаме самолети четвърто поколение по-скъпо от самолети пето поколение. … Да започнем от санирането и оградите по границата, през хазарта, боклуците, "апартаментгейт", къщите за гости, безобразното строителство и ремонти – има очевадно нарушение в тези процеси, брутално лобистко законодателство, мобилни инсинератори, където има изтичане на милиони, за които ние все още не знаем къде и как изтичат.”

  ОтговорИзтриване
 2. Маргарита Попова в предаването "Сеизмограф" на бTV.
  https://www.webcafe.bg/newscafe/id_1065101736

  "Ден след изтичането на стенограмите премиерът Бойко Борисов потвърди, че има подслушвани министри и обясни, че това е начин да упражнява контрол върху подчинените си. Попитан дали за да се пристъпи към прилагането на СРС, има съмнения за извършени престъпления, както предвижда законът, премиерът отговори само: "А как идват съмненията, според вас?". Той каза, че за премиера, министрите, техните заместници и шефовете на агенции не важи конституционното право на лична неприкосновеност. "

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...