Божков получи титлата "шейх" в Дубай... Връща се с имунитет на дипломат...

Догадките ще ни върне ли Дубай Васил Божков, получиха отговор. Ще ни го върне, но по начин, който ще прати Гешев и началника му Бойко, в нок-аут.
Оказа се, че едрият бизнесмен изобщо не отишъл там, за да се надява на "виза" и на бавните процедури по екстрадиция. Напротив - той възнамерява да се върне, за да се разправи тук с грубо нахлулите в негова територия управляващи.
За целта, Черепа си е уредил местна "благородническа титла". Както е известно, навсякъде по света, благородническите титли се купуват, и Дубай не остава назад в "бизнеса". Разбира се, ислямските титли не са толкова търсени като например английските "граф" и "херцог", но те имат огромно предимство - с тях ставаш местен "принц", а принцовете са част от официалната управляваща класа. Т.е. те са и държавни служители. Съответно - имат дипломатически имунитет.
Така с титлата "шейх", Божков може да се разхожда по целия свят, с имунитет на дипломат от Дубай. Това е важно, защото просто да се "закотви" в Емирствата едва ли е детската му мечта. Няма да може да стъпи нито в ЕС, нито в САЩ.
Но като "шейх" вече ще може.
Разбира се, ще може да се появи и в България, където са основните му врагове, за да се разправи с тях...
Положението става много интересно...

Г.Н.