ГЕРБ напълно полудяха: Возиш съседа в колата - 10 години затвор...

Нелегалният превоз на пътници да бъде криминализиран, предлагат депутати от различни парламентарни групи, но основно от ГЕРБ.
Затвор от 3 до 10 години заплашва всеки, който без разрешение, регистрация или лиценз, извършва превоз, съобщава Монитор.
Наказанията бяха договорени от превозвачите с премиера Бойко Борисов на среща с основна точка за намаляване на обхвата на тол системата. За налагане не само на глоби превозвачите настояваха от години, но едва сега влизат в парламента.
По-леко ще бъдат наказвани, от 3 до 5 години и конфискация на МПС-то, нарушителите, които извършват превоз без разрешение, регистрация или лиценз. Упоменато е, че лиценза може да е издадено и по регламент на европейска институция.
По-сурово, с лишаване от свобода от 5 до 10 години, но и глоба от 5 до 10 хил. лева, ще бъдат наказвани провинилите се, ако получават от дейността си и значителни неправомерни доходи.
Записано е, че съдът може да постанови и конфискация на част или цялото имущество на дееца. Същото наказание може да отнесат и сговорили се „нелегални превозвачи“, ако фалшифицират документ.
Припомняме, че досега шофьорите, работещи чрез платформи за таксиметров превоз или возещи пътници срещу пари с бусове, можеше да бъдат единствено глобявани.Най-много водачите, извършващи обществен превоз по смисъла на Закона за автомобилни превози, отнасяха по 2000 лева глоба.
Но затвор за возене на хора вече е прекалено. То изразява управленската глупост на ГЕРБ - не могат да решат един проблем, и в резултат - въвеждат затвор за него...

ТрафикНюз

11 коментара:

 1. Луди за връзване колкото щеш

  ОтговорИзтриване
 2. Очаква се от Герб и такива неща! Браво, повече Българи по затворите, че само кокошкари са там, а сега и българи. За кокошка затвор и за каране на бус затвор

  ОтговорИзтриване
 3. кой ги пише тия глупости ? Та исте по глупави,че им ги коментирате.

  ОтговорИзтриване
 4. Емии все повече се вижда колко са некомпетентни в праламента всички.Браво на тия долни ли копелета които ги избрахте. Или се избраха сами Незнам.
  И кво ся да купувам на 2г.ми дъщеря кола или пистов мотор. А комшията,приятел или човек който има нужда от помощ на системата ли да чака.
  Ейййй педераси долни ако народа чакаше на вас. Кой щяхте да управлявате сега бе ЦИГАНИТЕ ЛИ. Боклуци долни... Дано един полудее и изтрепи поне малко от вас че виж се оправим.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Не са глупави, не са!! Пари и пари за хазната и за крадене са нужни!!

   Изтриване
 5. Ние без вас можем. Вие без нас сте нищо.

  ОтговорИзтриване
 6. Да се купят още коли за парламента.В едната г-н депутата,в седваща жена му,втретата тъста,иоще една за тъщата.Така де за да несе глобяваме!!!

  ОтговорИзтриване
 7. Така те тия луди значи, качваме се 7ем,колеги и отиваме да търсим бач в Белгия и кво оти сме ппдилили горивото, ще има яко глоби. Луд ами ако сме аз жената, и трима братовчеди пак глоби. Дати е... ба. И държавата и оправата тоя нямали кой даго свали накрая а няма то хората като овце вървят след него

  ОтговорИзтриване
 8. От ден на ден все повече с куб народа остава да вземат данък за замърсени въздух който ни натресоха с тези боклуци.Хайде събуди се българи но че разтърси заспала та си снага че памети всички крадци от горе до долу

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...