Просперитетът на Бойко: В много градове не могат да намерят човек за банков служител, няма грамотни и за експерти в администрацията...

Не знам колко хора се замислят сериозно в какво положение е изпаднала България.
Загуба от около една трета от населението, като се сметнат и трайните емигранти, и сезонните работници.
Сега в някои градове не могат да намерят образовани и достъчно адекватни хора да станат служители в банков клон. Не минават елементарни тестове. Не могат да намерят грамотен човек за експертна длъжност в община и назначават кой да е наш човек. Някъде не могат да намерят човек дори за полицай, да отговаря на изискванията.
Това е все едно в симфоничния оркестър вместо 10 цигулки да има 7, а част от цигуларите да са недоучили калинки. Да липсват въобще флейтист, кларинетист, обоист. И диригентът пълен аматьор, размахва пръчицата, без да знае какво прави, маха на перкусионистите да удрят барабаните, на духовата секция да надуват тръбите, другите не ги брои. И оркестърът свири някаква музика...
По принцип образованата част от обществото, която го води, и нещо създава, е била винаги 10-ина процента. Сега е изтъняла съвсем. 10% от 8,9 млн. (колкото бяха в края на соца) и 10% от 5,5 млн., колкото са реално сега в България - има голяма разлика. Физически са малко тези хора. И като не ги признават за авторитети или ги ругаят по политически причини, резултатът е печален. А отделно какво му е качеството на този образован елит.
Но хората въобще са малко. И продължават да емигрират. Годишно завършващите училище са 50-ина хиляди, а местата в университетите са повече. Това е най-голямата криза, а диригентът говори за успехи, сякаш не чува и не вижда. Което е точно така - той е далтонист и глух.

Иван Бакалов

2 коментара:

 1. Разследване на НОВА (преди Домусчиев): Десетки ВЕЦ-ове в България – незаконни? Източват водата и ни продават скъп ток
  https://www.vbox7.com/play:7e9cde140b

  Ние плащаме скъпия ток, който те произвеждат…
  Десетки ВЕЦ-ове у нас са незаконни?
  “Разследване” на NOVA (преди Домусчиев) установи, че в страната има десетки ВЕЦ-ове, които са построени върху земя – публична държавна собственост, без необходимите документи, а ние плащаме скъпия ток, който те произвеждат.
  ЕК може да започне наказателна процедура заради ВЕЦ-овете.
  Учредено право на строеж имат само три от тях. За да се разреши строителство в земя, която е публична държавна собственост, трябва да има учредено право на строеж.
  Сред собствениците на ВЕЦ-ове, чиито съоръжения или части от тях са построени в земя публична държавна собственост, са настоящи и бивши политици, свързани с тях лица, както и децата им.
  Повечето от тях са свързани с ПП “ГЕРБ”.
  Повече по темата гледайте във видеото. Тук…
  https://www.vbox7.com/play:7e9cde140b

  ОтговорИзтриване
 2. Най-големият завод на Балканите изравнен със земята! С продукцията на този завод е изградена 70% от газовата мрежа на България до 1990 г.
  https://www.informiran.net/%d0%bd%d0%b0%d0%b9-%d0%b3%d0%be%d0%bb%d0%b5%d0%bc%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d0%b7%d0%b0%d0%b2%d0%be%d0%b4-%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d0%b0%d0%bb%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b8%d0%b7%d1%80%d0%b0%d0%b2/
  През 70-те години на миналия век в землището на с. Варвара, общ. Септември, обл. Пазарджик, върху площ от над 500 000 кв.м.започва изграждането на завода за спиралошевни тръби край град Септември.
  Завода е построен с безкористната помощ на тогавашния голям брат Съветския Съюз и е пуснат в експлоатация през 1978 година.
  С продукцията на този завод е изградена 70% от газовата мрежа на страната до 1990г. Листовата стомана за тръбите се е произвеждала от „Кремиковци” по оригинална технология, създадена от научноизследователските институти на БАН и на завода.
  Заводът за стоманени тръби е най-големият на Балканите и дава хляб на над 1500 трудови хора от региона.
  Любопитен факт е, че на наша територия са положени 70 хил. т. газопроводни тръби. От тях 50 хил. т. са от българска стомана, произведени от Завода за спиралошевни тръби в гр. Септември. Другите 20 хил. т. са вносни правошевни тръби. От 13-те аварии с газови тръби у нас до 1990 г. всички са при вносните тръби и нито една от нашите. Няма нито една авария с наша тръба! Тръбите, произведени в Завода за стоманени тръби в гр. Септември, показват якостни свойства, надвишаващи изискванията на БДС 4880-79, респективно на американския Х 52 на API. Въпреки това заводът ни бе разрушен под претекст, че бил с остаряла технология.
  Предприятието натрупва дългове, които не може за покрие и е затворено. Обявено е за продажба от НАП няколко пъти, но купувач не е намерен.
  Социалистическата гордост днес е разграден двор.
  Заводът е закрит окончателно през 2012 г. Орди от роми го обезкостяват за нула време и го изравняват със земята. / bgspomen.com

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...