ЕС и НАТО са два бардaka със стари ХХХ, които само сменят перденцата...

Аз съм един от малкото люде в тази страна, който вярва, че трябва да излезем от НАТО и ЕС, и да се развиваме като независима държава. Но това да сме малко е нормално - след 30 години атлантическа пропаганда, е съвсем логично малцина да останат с ума си.
Но сякаш махалото тръгва в обратна посока и все повече хора ще проглеждат. А юбилеи като настоящия са моменти, в които да се посочва с "пръст" истината.
Помните ли помпозната и бомбастична програма "Европа 2020". Аз я помня.
Съгласно нея, до 2020 г. ЕС трябваше да е станал абсолютен световен икономически лидер. Жизненият стандарт на всички  - вкл. на Източна Европа, трябваше да е станал висок и изравнен. Разбира се, всичко това трябваше да се случи в рамките на новата "грийн концепция" и дори един атом вредни емисии да няма в атмосферата. И нещо изключително важно за нас в България - циганите трябваше да са интегрирани и процъфтяващи, а не да са черна дупка, която постепенно засмуква цялото общество. Помните ли "десетилетието на ромското включване", като част от "Европа 2020".
Аз помня всичко това. И нали съм писател - може да напиша и книга по спомените си. Някакъв вид фентъзи... :). Първата ми книга - "Задругата", стана бестселър. Може и тази да стане... :)
А извън шегата, още една шега - "Европа 2020" се сгромоляса, подобно на "светлото бъдеще" през 1989 г.
Но "2020" е важна не с гръмовния си провал, а с обстоятелството, че вече имаме "Европа 2030" и "Европа 2050". Тази последната включва абсолютно "грийн икономика", справяне с бежанците, висок стандарт и просперитет.
Като гледам резултатите от 2020, през 2030 и 2050 сигурно ще имаме още повече бежанци, вместо сигурност, циганите ще са още по-зле, а Грета Тундберг ще е в разцвета на силите си и ще е единственото "грийн" постижение.
Искам да ви кажа, че ЕС и НАТО са две илюзии, бутафории и лъжи, чиято единствена цел е да ви продават нещо. Западна Европа е безсмислено общество, защото има една единствена цел - да продава нещо на някого, и да го изсмуква. Всичко това облича в различни дрехи и го представя под различна форма. Но зад него стои все същия "бардак, със старите ХХХХХХ".
А бардак не може да роди друго, освен разврат и пошлост.
И накрая като се види, че старите перденца са оплискани целите във воня, сменяме перденцата, и продължаваме същото.
Като казвам да излезем от НАТО и ЕС, аз се надявам да проумеем, че смисълът не е в търговията, в разнообразните и форми, а е в истинските ценности - труд, култура, наука, морал.
Ако тръгнем отново по този път, ще видим разликата. Тя ще е доста голяма, спрямо 2020, 2030 и всички други западно-европейски извращения...
Честита Ви Новата Година...

Добри Божилов, писател
02.01.2020