6 линейки и 40 души в болница, след като Бойко пусна газ на протестиращите пред МРРБ...

Полицията използва лютив спрей срещу протестиращи заради водната криза в Перник, които се събраха пред Министерството на регионалното министерство и поискаха оставката на правителството, предаде БНР.
Беше направен опит за щурм на сградата.
Протестът е организиран от партия "Възраждане". Пред БНР лидерът й Костадин Костадинов заяви, че създаването на ВиК холдинг не би решило проблема с водната криза в Перник:
"В момента, в който бъдат окрупнени водните дружества в страната, най-вероятно ще бъде предложено да се приватизират, което означава, че тези в момента управляващите престъпници искат да продадат и водите ни“.
След сблъсъците протестът се премести пред Министерския съвет.
Двама полицаи са пострадали при сблъсъците, уточниха от МВР.
"Участници в протеста пред МРРБ са опитали да пробият полицейския кордон и да влязат в сградата. При действията им е счупена входната врата на министерството. Двама служители на реда са пострадали /от хвърлен предмет и удар с дръжката на знаме/. Оказана им е медицинска помощ. Въпреки предупрежденията, протестиращите не са изпълнили полицейските разпореждания. Това е наложило използването на помощно средство /лютив спрей/. Полицейското присъствие в района остава засилено с цел опазване на обществения ред. Установява се самоличността на провокиралите напрежението пред сградата", гласи съобщението на МВР.
Исканията на протестиращите са: оставка на целия кабинет, не само заради водната криза в Перник, но и заради целия хаос в държавата. Пред МС движението е блокирано, има много повече полиция, а протестиращите са може би около 300 души.
Над 30 са пострадалите след използвания от полицията лютив спрей, съобщават от Спешната помощ.
На място са изпратени до момента шест линейки, като се насочват още. Част от пострадалите вече са откарани към Университетска болница "Царица Йоанна" в София.
Исканията на хората звучаха така:
"С очаквания най-после да се вразумят и да си подадат оставката. Гафовете следват един след друг, не съм от Перник, аз съм от Видин“.
Много от хората са дошли от провинцията специално заради протеста пред регионалното министерство.

Източник: Епицентър 

БГНЕС:
Получен е сигнал за обгазени хора по време на протеста. 6 линейки са мобилизирани и се търсят още, за да окажат помощ на пострадалите. 40 души са обгазени, те ще бъдат транспортирани до ИСУЛ, където има очна клиника.
Към "Пирогов" карат един полицай с контузия на главата, той е пострадал при сблъсъка. На място от Спешна помощ са помогнали на 30 души, като са им капали капки в очите на място...

15 коментара:

 1. Преди десетина дни някой беше описал случващото се сега доста точно!

  ОтговорИзтриване
 2. Трябваше отново те да се обгазят от лютивия спрей

  ОтговорИзтриване
 3. Защо не изслушат народа от какво негодуват и тогава да пращат ако искат цялата армия

  ОтговорИзтриване
 4. Изроди ненаядени!Дано бъдат в ада един ден!

  ОтговорИзтриване
 5. Защото 300човека за нищо не стават,къде сте хайвани,в България само 300 човека ли спят в България ,кадеса другите тъпаси кадеса бре,излагасии..Кевьоше нали Боец я чака къдее Кевьоши,ще дойде,па когато ми умре Маргарито Ре!!!

  ОтговорИзтриване
 6. Поне гледайте от хората в другите държави как демонстрират, така не се прави, вие сте българи и трябва да се разберете

  ОтговорИзтриване
 7. К садеса заспалите,защо чакат на 300 човека само,кадеса в България само 300 човека ли спят тука къде са другите хиляди???

  ОтговорИзтриване
 8. Помните ли годината в която разкъртиха парламента, Софийските улици с барикади? Време е за същото, щом не си тръгват с добро, народа може и с лошо😠

  ОтговорИзтриване
 9. Кой ще разкърти, тези момчета с пухените качулки и работещи по колцентровете и IT средите ли? Или глупавите дето не правят разлика между родина и държава? Остана поколение от кашкавалени питки и меки клавиши, чичовците на 60 няма да тръгнат да правят революция, а страхливците ще обсъждат

  ОтговорИзтриване
 10. Тук е валидно само стани стани юнак балкански от сън дълбок се събуди.Имало е юнаци а сега само обирджия чорбаджии

  ОтговорИзтриване
 11. Какви "протестиращи"са тези ,които искат да влязат с взлом в министерството?Събрани за пари от цяла България професионални протестъри,не им ли знаем физиономиите вече?БКП яко
  " натиска" вече няколко месеца,след като се осра пак на изборите!Само слепците не виждат,но и те чуват,а комунистите нямат промяна и умора,сладка е властта,не че ги интересуват хората!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. С взлом, защото не допускат тези, от които получават ЗАПЛАТИ!!! Те са служители на НАС, и вратите трябва да са отворени!!!

   Изтриване
 12. Може ли да излезнат 300човека. Те в парламента са повече безобразие. Това сме ние всеки чака на другия

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...