Черепа "крал" само с подкрепата на дребни чиновници... Бойко и Влади не знаели нищо...

Днес главният прокурор обяви, че Васил Божков (Черепа) се разследва за "половин милиард" лева. Откраднати, неплатени, скрити и пр.
В същото време обаче, разследването не мръдва "над" Комисията по хазарта, което е меко казано - странно. Няма арестуван дори един заместник-министър.
Как обаче се крадат 500 милиона лева, без Бойко Борисов и Влади Горанов да знаят? Те пълни идиоти ли са? Нима хора, които предизвикаха възхищението на всички, с усвояването на европейски и български пари, са толкова "тъпи", че да "не видят" подобно нещо?
Вярва ли някой?
Вярва ли, че дребни чиновници в Комисията по хазарта са били единственият "чадър" над Черепа, за да задигне толкова пари :)
Пак на идиоти ни правят.
Колкото и да са парите (не е изключено да има известно "раздуване" заради значимост от Гешев), те не са били само за Божков и за световно неизвестни човечета в Комисията. Плащано е и нагоре, а ако приложим принципа от останата част на държавното крадене, най-много е прибрал тоя най-отгоре. Той никога не е "капо"...
Нека погледнем кои са хората в Комисията по хазарта.
Председател на Държавната комисия по хазарта:
Александър Георгиев
Членове на Държавната комисия по хазарта:
Васил Панов - Национална агенция за приходите
Явор Колев - Държавна агенция Национална сигурност
Евгени Стоянов - Министерство на правосъдието
Николай Райчев - Министерство на икономиката
Всички тези членове се назначават от Министъра на финансите. Самата комисия дори не е квази-независим орган, който примерно се избира от Парламента. Директно всички вътре се назначават от Горанов. Тя дори се води "орган към министъра на финансите".
Текстът в закона е ясен:
Чл. 16. (1) Държавният надзор върху хазарта се осъществява от Държавната комисия по хазарта, наричана по-нататък "Комисията", към министъра на финансите. Комисията е юридическо лице на бюджетна издръжка със седалище София.
Видно от самите назначени, те са хора от НАП, ДАНС и още 2 министерства!
Абсолютно несериозно е да се твърди, че всичко се свежда само до хората вътре в комисията, а министрите нагоре "нищо не са знаели".
Най-интересни са позициите на Явор Колев от ДАНС и Васил Панов - НАП. Едното е организацията за борба с корупцията, а другото - данъчните.
Как така Черепа е овладял целия хазарт, и е станал монополист, а ни ДАНС, ни НАП, ни Правосъдие, ни Икономика са знаели? Как не е плащал данъци и такси, а НАП не са разбрали... :)
На идиоти ни правят. Точно по същия начин, по който Бойко ни прави на идиоти за всичко друго.
Историята много прилича на тази с "Топлофикация" и Вальо Топлото. Тогава разследването "спря" до нивото на самия "Топлото", той излезе престъпен гений, глава на престъпна група. Нагоре - министри, кметове, шефове на общински съвети - няма такива хора... :)
Сега - същото.
Страховитата мафия се ползва с протекция на чиновници от средно ниво, и винаги "някак" успява да изиграе безкрайно честните висши държавни ръководители.
Бойко, не сме идиоти всичките. Но вие всичките сте за бесене...

Добри Божилов, писател