Полша е в странната ситуация да е скарана едновременно с Германия и с Русия. Доста прилича на 1939... :)

Кремъл не изпрати новогодишни поздрави до президентите на Полша, Украйна, Грузия, Литва, Латвия и Естония.
Полските читатели коментират тази стъпка на президента Путин, наричайки я искрена.
Мнозина поздравяват руснаците и им пожелават успех и просперитет през Новата година! А политиците биват призовавани да не си играят с главите на хората.
Пълният списък на онези, на които Кремъл изпратил поздравления, е публикуван на официалния му сайт.
Сред тях са представителите на 41 държави, по-специално до германския канцлер Ангела Меркел, президентите на САЩ, Франция и Турция, Доналд Тръмп, Еманюел Макрон и Реджеп Ердоган, президентът на Китайската народна република Си Дзинпин, британския премиер Борис Джонсън, сирийските и венецуелските лидери Башар Асад и Николас Мадуро.
Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков отбеляза, че не изключва възможността за разширяване на този списък.
Коментари на читатели:
olala: Русия се придържа към принципа на взаимност. Поляците също не поканиха Путин на годишнината от избухването на войната.
123ala: Ако имахме нормално правителство, нашите отношения с Русия, особено в областта на търговията, биха били добри и тогава историческата истина можеше да бъде истинска. Но тъй като Полша е водена от луд, тогава ние, не само в контекста на Русия, няма какво да очакваме.
Darek: А какво могат да ни пожелаят руснаците? Блокиране на изграждането на „Северен поток 2“, увеличаване на присъствието на американските войски в Полша или различни други неща, които Русия не харесва?
Marta: Руснаци! Аз, моето семейство и вероятно много други поляци ви пожелавам успех и просперитет през новата година! Нека не позволяваме на политиците да си играят с главите ни!

Петя Паликрушева, БГ Нюз Фронт
Източник: https://fakty.interia.pl/swiat/news-kreml-sklada-noworoczne-zyczenia-polska-pominieta,nId,4235299

П.П. Полша се намира в интересната исторически ситуация, да се скарана едновременно с Русия и с Германия. За последно това се е случвало през 1939 г.