„Атака“ ще подкрепи вота, ако БСП направят мин. заплата 1500 лв. и мин. пенсия 500 лв.

Във връзка с вота на недоверие към правителството, иницииран от БСП, от „Атака“ излязоха с официално съобщение, в което задават 5 въпроса към левицата като претендент за управлението на държавата, информира БНТ.
„Тези въпроси сме ги задавали към всички управляващи партии, включително и към сегашните управляващи от ГЕРБ.
Не сме получавали задоволителни отговори, но винаги сме се надявали този, който е на власт, да проявява разум. Заради липсата на задоволителни отговори днес ние не сме част от Коалиционния съвет, който управлява страната и взема решения“, допълват от „Атака“.
В момента има претендент за властта в лицето на БСП. Те внасят вот на недоверие, с който искат падане на правителството и съставяне на ново. По този повод „Атака“ пита:
1. Има ли БСП категоричното намерение да направи минималната пенсия 500 лв., а минималната заплата 1500 лв.?
2. Има ли БСП категоричното намерение да прекрати незабавно концесиите за добив на злато и да е в български ръце?
3. Има ли БСП категоричното намерение да закрие чуждите военни бази у нас?
4. Има ли БСП категоричното намерение да свали санкциите срещу Русия?
5. Има ли БСП категоричното намерение да признае с парламентарно решение геноцида над българския народ по време на турското робство, което „Атака“ предлага от 2005 г.?

2 коментара:

 1. Много интересни въпроси и искания… а по-интересното е защо само към БСП, а не и към ГЕРБ, с които Атака са съуправляващи…

  ОтговорИзтриване
 2. Стефан Северин
  Амбулантният политик Волен Сидеров от два-три месеца работи на Лениновия принцип: крачка назад – две напред! Той усети, че близостта с Бойко Борисов му носи само негативи. Освен това го изритаха от сладкия пост председател на парламентарната група.
  И намери повод по време на местните избори да напусне парламента. Ужасно бе потресен, че нямало дебати по неговата оставка. Ами това ясно показва, че на никого не му пука за неговото присъствие или отсъствия в парламента. И веднага даде команда на личната си телевизийка да заеме опозиционни окопи. Ама не да бие по ГЕРБ, а по другата опозиционна партия – БСП .
  Такова поведение впрочем Волен и неговата телевизия имаха по време на местните избори.
  Той не се заяждаше с Фандъкова, а с…Мая Манолова. Плитки, дребни тарикатлъци на един политически помияр. И сега дребният / не само на ръст!/ политикан е подготвил и пробутва нова атака. Та е по повод вота на недоверие. И поставя пет въпроса на БСП. Ще изгони ли американците от базите в България? Страхотно, нали? Волен много добре знае, че това вече невъзможно. Просто, защото има договори предпосани и от ГЕРБ.
  Ще наложи ли мораториум върху ползването на мините за полезни изкопаеми? И това не може да стане, защото е обвързано с яки договори.
  Развалянето им, ще вкара в страхотни харчове държавата. Да са мислили онези, дето са давали концесията. Ще махне ли санкциите срещу Русия?
  Тук белият политически мъник става все повече жалък. Той две години беше на софрата на властта, яде и се облизва. Защо не постави този въпрос на Борисов? Нещо повече – точно когато въртеше куйрук край Бойко, правителството прие национална стратегия ,където черно на бяло е записано: главен враг на България е…Русия!
  Тогава Волен мълча и се спотаи като бълха в гащи. Защо не скочи, защо не се оттегли от поддръжката на кабинета? Ще вдигне ли БСП минималната пенсия на 500 лева, а минималната заплата да е хиляда лева? Отново същият контра въпрос: нали беше във властта – защо тогава не направи това финансово чудо, а мънкаше каква голяма работа е да се дадат по 40 лева на най-бедните.
  Сидеров си прави тарикатската сметка, затотава и нарочно напусна парламента: ще мятка крачоли из столичната община до парламентарните избори. Ще се преструва на умряла лисица и на уж опозиционер, за да залъже нещастните бедняци. И да се появи отново – той видният борец за правда и свобода, в парламента. Това е номерът на този амбулантен политик, за който личният интерес е над всичко.
  Никога клетите бедняци с 200 лева пенсия няма да разберат откъде са многото пари на Волен, с какви средства издържа телевизия и вестник.
  Да,той ще продължава да се фръцка с лъскави костюми, да пиянства в столичните ресторанти и да вдига скандали, а тези наивници, дето ще глусават за него, ще потъват още повече в житейската тиня.

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...