Кметът на Перник от БСП лакейничи пред Бойко, вместо да каже, че ТОЙ Е ВИНОВНИКЪТ ЗА ВОДНИЯ РЕЖИМ!

Тази сутрин по телевизора, чух поредния абсурд. Новоизбраният кмет на Перник (от БСП), докато обяснява трагедията в града, докарана от герберите, каза че "премиерът е единственият, който се опитва да помага".
Подобно лакейничене пред "падишаха", който очевидно е основният виновник за катастрофата, е причината именно да се случват подобни катастрофи. Червеният кмет трябва ясно да излезе и да каже, че Бойко Борисов е виновен, и да се превърне в говорител на борбата с това заболяване. Което днес съсипа Перник, вчера съсипа магистралите, утре ще съсипе София.
Изумително е как Борисов за пореден път успя да се дистанцира от собствените си провали, и да излезе "напълно невинен".
Проблем с водата не възниква "от веднъж". Той се натрупва с с месеци и години. Дори въпросният настоящ кмет е задавал въпрос от парламентарната трибуна - месеци преди изборите.
Герберите умишлено не са въвели режим по-рано, в стремеж да не навредят на вота. И то на само на изборите в Перник, но и на национално ниво - и най-вече в София. Дали Фандъкова щеше да спечели, ако седмици преди изборите, бе станало ясно, че ГЕРБ са докарали воден режим в Перник? Тя така едва спечели - и то с тотално изнасилване на цигани, купен вот и кой знае още колко фалшификации. А с режим? С лъсването на истината, че ГЕРБ са пълни боклуци, които за нищо не стават, освен за крадене на пари.
То всички политици крадат, но някои поне и вършат основните си политически задължения. ГЕРБ са рекорд по глупост и безхаберие. Могат само да крадат.
А областната управителка на Перник, със слънцето, свещето от "банани", е малкият символ на това.
Големият символ е Бойко Борисов. С неговата една книга, която да ви призная, се съмнявам вече дори нея да е прочел...
И същият този виновник, който очевидно носи отговорност и за Перник, се дистанцира от Перник, дори започна да ги обвинява, че "хитрували" преди изборите и били наказани.
Всъщност, не бяха наказани. Те хитруваха заради Фандъкова, и успяха. Да не се разбере на национално ниво, че ГЕРБ са се провалили.
И не се разбра. Спечели.
Сега започва гаврата - водни режими, повишени данъци, циркове всякакви.
А Бойко пак се скри - отиде да си направи селфи на самолетоносач...
Цъфна и върза държавата, та до самолетоносача опряхме...
Този политически боклук не заслужава нищо друго, освен това което се прави с всеки боклук - изгаряне. Може да ползва пещите, в които гори боклука на ЕС...

Добри Божилов, писател