Бойко успя да пребори комунизма - върна ни преди 9 септември - без водоснабдяване... Може скоро и без ток...

„Свободата не ще eкзарх, иска Караджата“...
Това е безсмъртната мъдрост на Любен Каравелов, която оскотялото население на Перник очевидно вече е забравило.
Но едва ли се отнася само до Перник. Образованието и възпитанието са успешно разгромени навсякъде.
Но тази мисъл ми дойде тази сутрин, като показаха по телевизора, че в Перник ще организират шествие и "молебен" за вода.
Сещам се за още една народна мъдрост - "Лозето не ще молитва, а мотика..."
Изумителен е упадъкът на българите. Месеци вече се проточва една брутална трагедия, и никой, абсолютно никой в Перник, не смее да излезе и да посочи с пръст главния виновник - Бойко Борисов.
Вместо това се уволняват шефове на ВиК, областни управители, блокират се улици (за кратко, да не вземе случайно да прерасне в нещо по-опасно за Вожда), започнаха спешни разкопавания, ще вадят подпочвена вода с помпи, а от вчера - премиерът-слънце намери вода в "пещери" и ще полага 80 км. тръби.
Той още малко "спасител" ще излезе, въпреки че с 10 годишния си управленски провал, е главната причина за безводието. Апропо, безводие има и на още доста други места, управлявани от ГЕРБ, така че да се съмняваме в причината е наивно.
Но народът на Перник очевидно се състои от овце. Абсолютен страх и послушание пред Падишаха, сакън някой да не каже нещо срещу него, че той сега е отпуснал "едни пари". Дори кметът от БСП лакейничи и посочва премиера, като единствения, който прави нещо за да пребори кризата.
Все едно не я причини той.
Такива мистични решения като "открихме вода в пещерите" са типични за тоталитарни и диктаторски режими. До последните си дни, Хитлер открива "ново оръжие", с което ще спечели войната. А в Северна Корея са убедени, че в основата на повечето изобретения и открития за доброто на народа, стои Ким Чен Ун. Лично.
Та и наш Ганьо - и той "откри" вода и ще я доставя от пещерите.
Водна криза никога не идва от веднъж. За нея е ясно от години. И като се вземат навреме мерки, тя се предотвратява, или намалява.
Това да се остави Перник с вода - без никакъв режим, и изведнъж да остане "на сухо", означава брутално пренебрегване на сигурността на хората, поради предизборни съображения на ГЕРБ. За да не загубят София, която бе "на косъм". ГЕРБ и Бойко са извършили престъпление като са виждали, че язовирът се празни, и не са взели никакви мерки. До последния ден.
И после изведнъж - вода няма.
И сега - вместо да поискат оставката, или дори - бесило за виновника, перничани ще правят молебен.
Но Господ ще чуе молитвите ви точно колкото чува молитвите на овцете.
Не си ли помогнеш сам, няма да ти помогне никой...

Добри Божилов, писател
"Задругата"

П.П.Коментар на тази статия от социалните мрежи: "Воден режим в Бойколандия - върна ни тоя идиот преди 9-ти..."
А може би скоро и без ток - като закрият ТЕЦ-овете...

2 коментара:

 1. ПРОКУРАТУРАТА ИЗПРА И МИНИСТЪР БОИЛ БАНОВ!

  Това, което ще прочетете е отказ на Прокуратурата да образува досъдебно производство срещу министъра на културата Боил Банов. От постановлението излиза, че след като предствиш устройството, с което е направен запис, това не означава нищо, защото не казваш кой ти е го е дал. Нищо, че самата експертиза установява, че ЗАПИСА НЕ Е МАНИПУЛИРАН!!!, както и че НЯМА ПРЕКЪСВАНЕ И НЯМА МОНТАЖ!!! Но! Според прокуратурата … не бил „автентичен“. Екстра „профи“ прокурорска работа! Само за Лаура Кьовеши! Ето и част от постановлението на прокуратурата:

  http://afera.bg/%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%ba%d1%83%d1%80%d0%b0%d1%82%d1%83%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b8%d0%b7%d0%bf%d1%80%d0%b0-%d0%b8-%d0%bc%d0%b8%d0%bd%d0%b8%d1%81%d1%82%d1%8a%d1%80-%d0%b1%d0%be%d0%b8%d0%bb-%d0%b1/

  ОтговорИзтриване
 2. Тези представители на Властта на асансьорите, терасите, суджуците, къщите на тъщите... са последователи на крадеца от СДС Янчулев, който като кмет на София открадна водата от язовир "Искър"...

  Кметът: ВЕЦ, свързан с Васил Златев, точи водата на Ботевград
  https://www.segabg.com/hot/category-economy/kmetut-vec-svurzan-vasil-zlatev-tochi-vodata-na-botevgrad

  Рязко спада нивото на яз. "Кърджали"!
  https://rodopi24.blogspot.com/2019/06/blog-post_62.html
  Вървят и слухове за необосновано източване на язовира. Миналото лято нивото на водата падна до критични ниски нива, заради което тонове риба измря, и тогава пак имаше спор за източването. Изглежда тревожната ситуация ще се повтори и това лято“, коментираха рибари." Да се готвят в Кърджали!

  Източват язовир “Пчелина” до пернишкото село Лобош
  https://dnes.dir.bg/sofia/-23110686
  Шампионката по гребане Румяна Нейкова: Боли ме да го гледам така, язовирът ми помогна за медалите Язовир “Пчелина” до пернишкото село Лобош е на път да заприлича на блато заради новооткрит ВЕЦ, който източва водата с бързи темпове. За това алармират местни жители, които са сигнализирали Министерството на околната среда, Министерството на земеделието, Басейновите дирекции Западнобеломорски и Дунавски район и Изпълнителна агенция “Рибарство и аквакултури”, разказа кмета на Ковачевци Васил Станимиров. ВЕЦ-ът, който носи името на язовира, функционира от началото на годината, а проблемите с източването на водата започнали преди около два месеца. Само за ден нивото на язовира спаднало с 15-ина сантиметра, твърдят местни жители

  "Безобразие! ВЕЦ източва язовир „Тича”
  http://www.bigfish.bg/news/novini/Bezobrazie-VETz-iztochva-yazovir-Ticha.html
  Управителят на ВиК-Шумен Светлозар Дамянов алармира, че водноелектрическата централа "Моста" продължава да източва язовир "Тича", въпреки ниското ниво на водата там, предаде БНР. Според закона, ползването на вода за добив на електроенергия трябва да спре, когато водата в язовира падне под 240 милиона кубическа метра. Собствениците на мини ВЕЦ "Моста" обаче са си издействали разрешително за увеличаване на количеството вода за добив на ток. "За съжаление има едно двусмислие в разрешителното за водоползване, в което от една страна е казано, че годишният лимит, който имат право да ползват е 280 милиона. Този годишен лимит в момента е над 80 милиона. Многократно е надхвърлен този лимит, тъй като те монтираха още една малка турбина, заради която им увеличиха екологичния поток, който трябва да се изпуска от язовир "Тича" за поддържане на река Камчия от 800 хиляди кубика на един милион и 580 хиляди кубика на месец", допълни Дамянов."

  Защо нивото на водата в яз. „Александър Стамболийски“ е драстично понижена?
  https://www.rositza.com/7436/vets-e-iztochila-vodite-na-yazovira-nivoto-veche-se-pokachva/

  Водата, безводието на Перник и чудесата на психотерапията
  Панко Анчев
  https://pogled.info/avtorski/Panko-Anchev/vodata-bezvodieto-na-pernik-i-chudesata-na-psihoterapiyata.111959

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...