Рудолф Джулиани: Администрацията на Обама и Порошенко откраднаха $100 млрд. от Украйна

Бившият кмет на Ню Йорк и адвокат на президента на САЩ Доналд Тръмп Руди Джулиани съобщи на своя профил в Twitter, че ще публикува доказателства за превземането на властта в Украйна от администрацията на бившия американски държавен глава Барак Обама и нейната агентурна мрежа начело с бившия украински президент Петро Порошенко.
Както твърди Джулиани, Порошенко и неговите помощници са откраднали и изтеглили от страната повече от 100 милиарда долара.
По думите на адвоката, част от тези средства са отишли при членовете на Демократическата партия и по-конкретно – Джо Байдън и Хилъри Клинтън.
„70% отиват при покровителите в САЩ, а 30% остават за Порошенко и членовете на режима му“, пише бившият кмет на Ню Йорк. По неговите думи, фактите показват, че корупцията в Украйна е била „толкова обширна и ужасна, че президентът беше длъжен да поиска разследване САЩ-Украйна“.
„Импийчмънтът (на Тръмп) е част от прикритието на демократите... Националният комитет на Демократическата партия на САЩ се е сговорил с Украйна да унищожи кандидата Тръмп.
Порошенко и неговите съучастници са се намесили директно в демократичните избори на САЩ и ще отговарят за това“, заяви Джулиани и добави: „Те са ограбвали Украйна и са прикривали своите престъпления с високи ценности“.

Източници: glasove.com; Агенция "Фокус", "Епицентър"