Психо-десни откриха причината за загубата: Не сме виновни ние, тази книга разруши "атлантическото единство" зад Мая...

https://www.helikon.bg/217729-%D0%97%D0%B0%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B0.html
От ръководството на Демократична България току що категорично отхвърлиха обвиненията, че техните шикалкавения и неясна позиция, са довели до загубата на Мая Манолова на изборите.
Вместо това, посочиха друга причина - книга, която била "твърде патриотична", "твърде анти-европейска", и разрушила "атлантическото единство зад Мая".
Книгата е "Задругата" на Добри Божилов и е най-одумваното четиво в последните 7 месеца, откакто излезе. Тя е абсолютният бестселър от всички книги, публикувани тази година. Имаше опити да се спира, забранява, гори, отрича и пр. В крайна сметка, на пазара е, и читателите я харесват.
"Авторът на "Задругата" Добри Божилов ясно подкрепи Мая Манолова, с което внесе "смущение" в нашите редици. Хора започнаха да се питат "демократичен" кандидат ли е тя, ще бъде ли вярна на евро-атлантическите ценности. Знаете, че Божилов е краен фашист, шовинист и националист, и това навреди на убежденията на нашите избиратели" - коментира Христо Иванов.
Божилов, от своя страна, потвърди че е подкрепял Манолова, но не вижда с какво патриотизмът и желанието за национална независимост, следва да са нещо лошо. "Ако психо-десните си направиха тънки сметки и приеха подкрепата на левите, но не подкрепиха техните кандидати насреща, това само говори за морала и почтеността на тези хора. Нека избирателите си правят сметка може ли да е лоялен към тях някой, който е подвел съюзниците си, в борбата с ГЕРБ" - отвърна Божилов.
Припомняме, "Задругата" излезе през март и веднага се превърна в бестселър. От тогава е постоянно в Топ 10 по продажби, а 6 седмици дори бе на първо място.
В нея се говори за тайна организация, създадена от цар Иван Шишман, за да помогне на оцеляването на българите през турското робство. Робството е именно "робство", което много дразни атлантиците.
Ролята на Русия в книгата, макар и не централна, е силно позитивна. "Това е обективната история, отразяваме я, трябва да сложим край на западните манипулации. Русия е помогнала много на България, и това е написано" - обясни авторът Божилов. Именно позитивните про-руски послания са конкретната причина за настоящите конфискации, свързани с "шпионския скандал".
В книгата също така силно се подкрепят традиционните семейни ценности, което дразни привържениците на алтернативните ориентации.
"Семейството е помогнало на българите да оцелеят. Класическото патриархално хетеросексуално семейство. Не можем да измисляме обратни ориентации в 18 век и в българското Възраждане. Трябва да уважаваме своите ценности, и това няма да се промени в книгата..." - допълни авторът.
Срещу "Задругата" имаше доста провокации, но тя все пак е на пазара. Може да се намери в основните книжарници, или в Интернет:
Издателство Лексикон
BookPoint 
Orange
Store.bg
Хеликон
Сиела 
Ozone 

Г.Н.
(Тази новина отговаря на профила на изданието, описан в главата му)

1 коментар:

  1. Откъс от новата книга на Калин Тодоров „Зад завесата на прехода“.
    ...В доклада на посланик Байърли се казва още, че:
    „Борисов е използвал позицията си на главен секретар, за да прикрие криминалните си деяния. Жената, с която живее, Цветелина Бориславова, управлява голяма банка, която е била обвинявана в пране на пари за престъпни организации, както и в участие на транзакции на самия Борисов. Тай има сериозни връзки с някои фигури от мафията, включително с Младен Михалев, наричан още Маджо, и с неговия бивш партньор от организираната престъпност Румен Николов, наричан още Пашата… Бойко Борисов е непредсказуема личност с необуздани политически амбиции. Той обаче силно подкрепя близки отношения със САЩ и е в позиция да подпомогне американските интереси в страната. Егото му може да бъде най-силният ни лост за влияние върху него. Ние трябва да го бутаме в правилната посока, но да не забравяме с кого си имаме работа”.
    http://afera.bg/%d0%b7%d0%b0%d0%b4-%d0%b7%d0%b0%d0%b2%d0%b5%d1%81%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d1%85%d0%be%d0%b4%d0%b0-%d0%b1%d0%be%d0%b9%d0%ba%d0%be-%d0%b9%d0%be%d1%86%d0%b0-%d0%b0/

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...