Уволниха полковник, че казал на войниците: "Имало е турско робство, и от вас зависи да няма пак"... Чел и от патриотична книга...

https://www.helikon.bg/217729-%D0%97%D0%B0%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B0.html
Полковникът от сухопътните войски Петко Марков е бил уволнен, след като казал пред строя на войниците, че е имало турско робство, и от тях зависи да няма пак. 
Той също така им препоръчал да четат новоизлязла патриотична книга ("Задругата" на Добри Божилов), която отхвърля всички манипулации с историята, и представя реалността такава каквато е било.
С действията си се оказа, че офицерът е нарушил Договорът за добросъседство с Република Турция, както и последвалия го Закон за отмяна на турското робство.
Генералът на поделението разписал заповедта, веднага след като се върнал от среща на НАТО в Бон, и бил неприятно изненадан от "своеволията" на полковника.
Последвалото разследване действително открило "Задругата" в кабинета на военния, а войници потвърдили, че той им е чел от нея. Съдържанието също по безусловен начин твърди, че има турско робство, а ролята на Русия в историята ни е позитивна.
Засега няма коментар от министъра на отбраната за събитията в поделението, но общата политика, която следва Каракачанов, е евро-атлантическа.
Припомняме, "Задругата" излезе през март и веднага се превърна в бестселър. От тогава е постоянно в Топ 10 по продажби, а 6 седмици дори бе на първо място.
В нея се говори за тайна организация, създадена от цар Иван Шишман, за да помогне на оцеляването на българите през турското робство. Робството е именно "робство", което много дразни атлантиците.
Ролята на Русия в книгата, макар и не централна, е силно позитивна. "Това е обективната история, отразяваме я, трябва да сложим край на западните манипулации. Русия е помогнала много на България, и това е написано" - обясни авторът Божилов.
В книгата също така силно се подкрепят традиционните семейни ценности, което дразни привържениците на алтернативните ориентации.
"Семейството е помогнало на българите да оцелеят. Класическото патриархално хетеросексуално семейство. Не можем да измисляме обратни ориентации в 18 век и в българското Възраждане. Трябва да уважаваме своите ценности, и това няма да се промени в книгата..." - допълни авторът.
Срещу "Задругата" имаше доста провокации, но тя все пак е на пазара. Може да се намери в основните книжарници, или в Интернет:
Издателство Лексикон
BookPoint 
Orange
Store.bg
Хеликон
Сиела 
Ozone 

Г.Н.
(Тази новина отговаря на профила на изданието, описан в главата му)


8 коментара:

 1. За съжаление истината боли и нашите генирали не са това което бяха а се превърнаха политици.Как да отречеш нещо което се случило не полковника а генерала трябва да бъде уволнен.Не било угодно на АТЛАНЦИТИТЕ с какво те са ни помогнали къде бяха когато бяхме под робство стояха си мирно и тихо и се кефеха на безчинствата над България.

  ОтговорИзтриване
 2. Распад СССР не ошибка, а успешная реализация плана. Нам нужна новая идеология! #Колпакиди #Матузов
  •Oct 19, 2019
  Встреча Александра Колпакиди с Вячеславом Николаевичем Матузовым. Вячеслав Николаевич Матузов, президент Общества дружбы и делового сотрудничества с арабскими странами (и член комитета солидарности с народами Ливии и Сирии), является востребованным экспертом по ближневосточной, в частности, сирийской тематике. 20 лет он занимался Ближним Востоком в Международном отделе ЦК КПСС, пять лет был атташе по культуре в Ливане, являлся советником посольства России в Вашингтоне; возглавлял группу арабо-израильских переговоров.
  Первая часть https://youtu.be/mzcuY0DTi8A
  Вторая часть https://youtu.be/1FXjvAtHFjg
  Третья часть https://youtu.be/dviLMQcN6tM
  4 часть https://youtu.be/TSmvcgj-w30

  ОтговорИзтриване
 3. Ей ,надигате стотици българи,офицери и войници от гробовете им и по бойните полета,що за дебелоочие и цинизъм
  Бпаво на полковтика, кой се е отрекъл от историята,се отрича и от себе си ,
  Проклети да сте гъзоблизци !

  ОтговорИзтриване
 4. Народ който не помни историята си ще я повтори

  ОтговорИзтриване
 5. Народ , който не помни и отстоява историята си , е осъден на забвение !И не ВМРО ,и не ГЕРБ са ни виновни за това ! Виновни сме ние , че позволихме на тези мижитурки , заиграващи се като патриоти , да ни загробят !

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...