EС спря парите за Струма, заради твърде много корупция и съмнителни фирми на ГЕРБ в строежа...

Проектът за строителството на магистрала "Струма" през защитените зони в настоящия му вид е в нарушение на европейски директиви, а графикът и сумата, написани в документите, които България е изпратила до Европейската комисия, са необмислени или сгрешени.
Това гласи отговорът на ЕК по апликационната форма за финансиране на участака от магистралата през Кресненското дефиле, съобщи Капитал.
На 9 август тази година от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), след голямо забавяне, изпратиха апликационна форма за финансиране на участъка от Крупник до Кресна по оперативна програма „Транспорт“.
На следващият ден от правителството обявиха, че ще платят 741 млн. лева държавни средства в случай, че ЕК откаже финансирането.
На 15 октомври от ЕК са върнали отговор, в който са изказани притеснения и са зададени редица въпроси до АПИ.
Капитал съобщава, че от Брюксел са отправили критики по дизайна, управлението на финансовия аспект на проекта, както и коментари по повод планираните мерки за намаляването на вредите върху Кресненското дефиле при използването на съществуващият в момента E 79, като едно от платната на бъдещета магистрала.
В апликацията от АПИ са посочили, че до 2023 г. ще изпълнят 41% от проекта, но от ЕК отчитат, че не са предвидени възможни забавяния, както и че е невъзможно прогресът да бъде следен, тъй като няма има „прогнозен напредък по години“.
„Въз основа на предоставената информация исканият финансов принос за предложения голям проект не е оправдан", пише в писмото, а според Капитал, това означава, че е все по-възможно България да не получи пари за изграждането на "Струма" между Крупник и Кресна.
България трябва да отговори на ЕК в срок от два месеца.

1 коментар:

 1. Защо социалистите печелят изборите в София преди 87 години
  Христо Георгиев
  Защо комунистите печелят изборите в София преди 87 години
  Христо Георгиев
  https://pogled.info/avtorski/Hristo-Georgiev/zashto-sotsialistite-pechelyat-izborite-v-sofiya-predi-87-godini.109880
  https://pogled.info/avtorski/Hristo-Georgiev/zashto-komunistite-pechelyat-izbori-predi-110-godini-prodalzhenie.109919
  „За пръв път в света през 1932 г. в капиталистическа столица надделяват червените
  Време е да си дадем сметка, че тая дума демокрация съвсем се изпразни от съдържание в последно време, затова нека използваме за това, което ни се натресе след 1989 г., истинската дума – капитализъм. Имайте, господинчовци, поне мъничко доблест и недейте повече да се халосвате с народа си. Управници, чорбаджии и лакеи, грабете – щом ви се позволява. А пък един ден – вярвам, че все още съществува висша справедливост, ще дойде и вашият ден за разплата. Невероятно звучи, нали, но нима 9 септември 1944 г. е бил по-вероятен?!....“ ...

  Коментар на Нако Стефанов:
  Уважаеми авторе, нека и Вие да не „халосвате“ читателите си и да напишете, че не социалисти, а комунисти са спечелили изборите преди 87 години. А това е нещо съвсем по-друго… Защото комунистите не са наричали никога капитализма демокрация, са казвали – капитализъм. А т.нар. „социалисти“ .. е, те са май, че съвсем друга „ракия“….

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...