Бойко прочете втора книга!... Обяви я за по-добра от "Винету"...

https://www.helikon.bg/217729-%D0%97%D0%B0%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B0.html
Премиерът Бойко Борисов е прочел втора книга, съобщиха гордо от правителствената Пресслужба.
Това е хитът на годината на книжния ни пазар - "Задругата" от Добри Божилов.
Слухове, че премиерът ще чете втора книга вървят от седмици, но сега са потвърдени. В претоварения си график, Бойко е намерил време докато е летял със самолета до Корея и обратно.
"Книгата си струва. Наистина е страхотна. Започнах я с предубеждение  - мислех да прочета няколко страници, колкото и си се чете книга нормално, и после да я оставя. Но тя ме грабна, и цялото ми време в самолета бе с нея. Жестока е. По-добре е от "Винету" - коментира най-важният човек в държавата.
Авторът Добри Божилов, благодари за оценката и каза, че ползата очевидно е двустранна. Книгата получава повече реклама, а държавата получава един вече двойно по-умен ръководител.
Припомняме, "Задругата" излезе през март и веднага се превърна в бестселър. От тогава е постоянно в Топ 10 по продажби, а 6 седмици дори бе на първо място.
В нея се говори за тайна организация, създадена от цар Иван Шишман, за да помогне на оцеляването на българите през турското робство. Робството е именно "робство", което много дразни атлантиците.
Ролята на Русия в книгата, макар и не централна, е силно позитивна. "Това е обективната история, отразяваме я, трябва да сложим край на западните манипулации. Русия е помогнала много на България, и това е написано" - обясни авторът Божилов. Именно позитивните про-руски послания са конкретната причина за настоящите конфискации, свързани с "шпионския скандал".
В книгата също така силно се подкрепят традиционните семейни ценности, което дразни привържениците на алтернативните ориентации.
"Семейството е помогнало на българите да оцелеят. Класическото патриархално хетеросексуално семейство. Не можем да измисляме обратни ориентации в 18 век и в българското Възраждане. Трябва да уважаваме своите ценности, и това няма да се промени в книгата..." - допълни авторът.
Срещу "Задругата" имаше доста провокации, но тя все пак е на пазара. Може да се намери в основните книжарници, или в Интернет:
Издателство Лексикон
BookPoint 
Orange
Store.bg
Хеликон
Сиела 
Ozone 

Г.Н.
(Тази новина отговаря на профила на изданието, описан в главата му)