Той умира, и ще рита за последно... Очаквайте още по-големи безумия до изборите...

За няма и 24 часа, най-тъпоумната милиционерска акция на Бойко, приключи. Шпиони няма - всички са пуснати, а най-тежко обвиненият е "под гаранция".
При това прокуратурата сама го освободи срещу пари, а не вкара въпроса в съда. Защото работата е съшита с невидими конци и не искат да се излагат дори в подчинения им Специализиран съд.
Но НЯМА СЛУЧАЙ В СВЕТА, ЗАПОДОЗРЯН ЗА ШПИОНАЖ, ДА ИЗЛЕЗЕ ПОД ГАРАНЦИЯ.
Това са най-тежките възможни престъпления, при тях няма никаква друга опция, освен арест, при това специален арест - да не може шпионинът дори с охраняващите да контактува.
"Шпионин под гаранция", ако наистина е шпионин, е върхът на идиотията. Най-малкото - може веднага да иде в руското посолство и да поиска убежище. Да не говорим, че службите разполагат с различни други средства за извеждане на агенти. Могат да изведат всеки от всякъде - дори от САЩ или Русия. Затова шпионите стоят в затвора.
Николай Малинов - топ-шпионинът, нарочен от плиткоумния ни премиер, е на свобода. И това е очевидното доказателство, че не е никакъв шпионин.
Апропо, дори нашите служби да са пълни идиоти, и да са склонни поради глупост да пуснат шпионин, то "партньорските" не са такива. Ако наистина Малинов е агент, той би навредил на интересите на всичките ни съюзници. И САЩ и НАТО биха се намесили.
Но подобно нещо няма.
И най-сетне - истинските шпиони се разменят. Ако набараме реално руски разведчик, той се превръща в незаменима монета за освобождаване на арестувани американски или други западни агенти. Шпионинът Малинов не би лежал дълго в затвора, но би постоял там, докато уредят размяната.
Такова нещо няма. САЩ не се интересуват от него. Значи никой няма да го размени за нищо.
Тъпоумната мутра-премиер е в предсмъртни конвулсии. Очевидно вече е задвижена схемата за окончателното му прогонване, и е задействан необорим механизъм, наречен "Мая Манолова". Мутрата се опитва да оцелее, но е безнадеждно. И измисля какви ли не безумия...
Има 6 седмици до изборите, очаквайте още по-големи циркове...
Той умира, и ще рита за последно...

Добри Божилов, писател
автор на бестселъра на 2019 "Задругата"