Починал следовател се подписва в защита на Иван Гешев

В грандиозен скандал се набута прокуратурата покрай истеричната си реакция по повод публикация на сайта „Медиапул“, във връзка с обругаването на некролог на починал следовател от Специализираната прокуратура.
Безпрецедентно прокуратурата излезе с позиция против медийна публикация на сайта „Медиапул“ относно случая с 49-годишния мъж, поругал некролога на починал следовател, като го надраскал с нецензурни думи и опитал да го скъса, при това докато се намира във фоайето на Специализираната прокуратура, пише Afera.bg.
Прокуратурата определя публикацията като „подигравка с паметта на един достоен български следовател от страна на хора, имащи претенции за морален стожер на обществото“.
„Почитта към мъртвите не следва въобще да е предмет на ирония, дори журналистическа. Поругаването на паметта на хората с подобен тип прояви във всяка цивилизована държава се нарича вандалски акт“, пише в позицията на прокуратурата.
Самата прокуратура в позицията си оповести името на починалия следовател – Йордан Костадинов, чийто некролог е бил залепен във фоайето на Специализираната прокуратура. Обвиняемият за поругаването му пък е собственик на сайта „Гласът на Стара Загора“ Михаил Стефанов, който преди повече от година разпространи в интернет видеоклип, на който демонстративно запалва българското знаме пред Съдебната палата в София, след което уринира върху него.
Публичното заклеймяване на медия от страна на прокуратурата, обвинявайки я в непочтително поругателство, е меко казано манипулативно и бе знак, че който си позволи да критикува прокуратурата ще бъде заклеймен.
АФЕРА обаче, която по никакъв начин не се вълнува от заклеймяването от страна на когото и да е, най-малко на прокуратурата, по отношение на журналистическата и работа за разкриването на истината, разкри скандален факт, който прокуратурата сама е произвела.
Към АФЕРА се обърна възмутен спец.прокурор, чието име запазваме в анонимност, поради обясними причини, предвид линча, който е настанал в държавата – а си рекъл нещо срещу спец прокуратурата или Гешев, а са те „сготвили“, като ни обърна внимание на следния факт.
Починалият следовател от Специализираната прокуратура, чийто некролог бе обруган, е Йордан Костадинов.
Следовател Йордан Костадинов е починал в средата месец юни т.г.
И сега особено внимавайте в картинката!
На 25 юли т.г., т.е. 40 дни след смъртта на следователя Йордан Костадинов, името му, „саморъчно“ написано, цъфва в списък на подкрепящи кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор.
Становището от 25 юли т.г. на следователи, прокурори и служители на Специализираната прокуратура, е налично и може да се види на страницата на ВСС.
На седма страница лъщи името на … починалия следовател Йордан Костадинов!
Справка в наличния списъчен състав от следователи и прокурори, направена от възмутения спец. прокурор, източник на АФЕРА, показа, че няма друг прокурор или следовател със същото име, като на починалия Йордан Костадинов.
Което на практика означава, че умрелият следовател се е подписал 40 дни след смъртта си в подкрепа на Иван Гешев!
Което пък означава, че това си е чисто престъпление, сътворено от някой жив от Спец. прокуратурата.
Толкова за морала, „обругаването“ и „поругаването“ на „честта“ на прокуратурата.

Източник: АФЕРА